søndag den 27. oktober 2019

Fine fornemmelser af Julian Fellowes

(Copyright Sascha Jensen/Livetidukkehuset)

 *Reklame*
Eksemplar fra Hr. Ferdinand (Politikens forlag)
Udgivet 2019
Roman
★★★★★

Vi møder den yndige Edith i "Fine fornemmelse", som er datter af en revisor, der har nogenlunde succes. Edith møder en dag Charles, som viser sig, at være arving til Godset Broughton Hall. Charles er i følge de engelske sladderspalter en af landets mest eftertragtede ungkarle.

En dag frier Charles til Edith og hun siger ja. Men burde hun sige ja for er hun i virkelighed forelsket i Charles titel og alt hvad, som følger med den eller er hun forelsket i personen Charles?

Charles' mor Lady Uckfield er overbevidst om, at Edith vælger Charles af de forkerte grunde og hun får muligvis syn for sagen da et filmhold ankommer til godset. I blandt skuespillerne er den karismatiske hovedrolleindehaver som Edith får god kontakt med.


(Copyright Sascha Jensen/Livetidukkehuset)

Åhh for den altså, jeg er jo sucker for alt engelsk og "Fine fornemmelser" er ingen undtagelse. Jeg er vild med historien og persongalleriet i bogen. Jeg er imponeret af Julian Fellowes' måde at formilde forskellen mellem overklassen og mellemklassen. Der er ingen tvivl hos denne læser om, at forfatteren ved hvad han skriver om og, at hans research er grundigt. 

Bogen er velskrevet, velfortalt og lige i øjet, alt spiller i romanen og jeg synes det fungere så fint, at vi får Edith historie fortalt gennem en anden karakter i fortællingen og ikke af Edith selv. 

Hvis du er til det engelske og gerne vil læse en skønherlig og vidunderlig historie, ja så skal du give dig i kast med "Fine fornemmelser"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar