søndag den 15. september 2019

Mitfordmordene - De smukke unge døde af Jessica Fellowes


(Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar fra Politikens Forlag
Udgivet 2019
Roman
Serie: Mitfordmordene #2  
★★★★★★

"En sprængfarlig cocktail af mord og glamour" 

Pamela Mitford er tæt på sin 18 års fødselsdag. Pamela er fra den excentriske og skandaløse Mitford-familien. Hendes søster Nancy planlægger, at fejre hende med en skattejagt, som skal forgå om natten på godset Asthall Manor. Men aftenen går ikke helt som planlagt og får en noget uventet afslutning da en af gæsterne bliver fundet død. 

En af tjenestepigerne Dulcie bliver uden videre anklaget for mordet og Louisa, børnenes barnepige og anstandsdame sætter alt ind for, at bevise Dulcies uskyld. Snart befinder Louisa sig i et mordmysterium, der fører hende til en berygtet og livsfarlig forbryderbande men hun kommer også helt tæt på Londons aristokratiske ungdom. 

(Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Det er en fornøjelse at være tilbage på Asthall Manor og tilbage til familie Mitford. Men bestemt også en fornøjelse, at være tilbage til Jessica Fellowes' fantastisk fortællerstil og hendes vanvittige gode evne til, at samskrive et plot, der simpelthen holder hele vejen igennem. Forfatteren skriver så nu bliver nysgerrig, føler trang til mere og skriver på en levende og visuel facon, så du føler, at du er tilstede i historie. 

Jeg er vild med Jessica og hendes bøger om Mitfordmordene og kan da slet ikke vente på næste i rækken. Forfatteren har lavet en genistreg! 

Bogen er spændende, fuldt med humor, fantastisk, finurlig, skøn og ikke mindre end noget af dette bedste historiske litteratur jeg længe har læst.

Jeg anbefaler bogen til jer, der har læst første del, for det er virkelig værd, at bruge tid på, at læse anden del også. Og ja jer, som ikke har læst første del kan jeg kun anbefale, at I så får gjort. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar