fredag den 13. september 2019

Dukkeværkstedet af Elizabeth Macneal

 (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar fra Lindhardt og Ringhof
Roman
Udgivet 2019
★★★★★

Velkommen til London i 1850

Crystal Palace er ved, at blive bygget og folk strømmer til Hyde Park for, at se bryggeriet. Det gælder også vores hovedperson Iris, som har taget en fridag fra sit arbejde i Mrs. Salters Dukkevarehus. 

Silas, der er konservator og samler på knogler og drømmer om, at udstille sin samling af bizarre udstoppede dyr befinder sig også i Hyde Park og Iris støder på ham. Iris ligger ikke noget i dette tilfældige møde men for Silas bliver det starten på et altødelæggende besættelse af hende. 

Iris som selv drømmer om, at blive kunster siger ja til, at sidde model for en af tidens eksperimenterende maler og for hende bliver det starten på et helt nyt og anderledes liv. Men Silas har ikke glemt hende. 

 (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Sikker en debutroman, den er ikke mindre end fantastisk og jeg er vild med skrivestilen og sproget i bogen.

Elizabeth Macneal har skrevet en roman, der er vanvittig godt fortalt, den er spændende, mørk og gotisk. Forfatteren har ladt den faretruende mørke by, London, på den ene side forene sig med den fine kærligheds og kvindefrigørelse samt kunster-rige by på den anden. Og jeg kan love jer for, at det fungere rigtigt godt og giver fortællingen et ekstra twist. 

"Dukkeværkstedet" er en dragende historie og er slet ikke til, at ligge fra sig igen. Denne læser slugte den på ingen tid, for siderne vender sig selv og som læser, er du simpelthen nød til, at finde ud af hvad der sker på næste side. 

Jeg anbefaler bogen til alle, der synes godt om velskrevne historiske romaner, som er velovervejet og læseværdige.  

2 kommentarer: