søndag den 21. april 2019

Et andet menneske, et andet liv af Sofie Jama

(Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

 *Reklame*
Eksemplar fra Politikens Forlag
Udgivet 2019
Roman
★★★★/6


I "Et andet menneske, et andet liv" møder vi den viljestærke Baraka, der i midten af 90'erne forlader det nomadeliv hun havde i Somalia. Et land præget af borgerkrig, hungersnød og kaos, et land det ikke er nemt, at leve i mere. Baraka ender i Danmark, i et land hun ikke kender og hvor hun nu som ung kvinde skal til, at leve et nyt og forhåbentligt bedre liv. 

Vi møder også Esther, en ung tjekkisk jøde i 1943, som overlever et fangeoprør i den KZ-lejr hvor hun befinder sig. Esther ender på Bornholm. Esther's familie er døde og ingen hun kender ved, at hun stadig er i live. Godt 50 år efter møder hun Baraka i København og de to kvinder bliver venner.

Den palæstinensiske dreng Umar flygter i 2014 fra krigen i Syrien og ender som uledsaget barn i en Røde Kors lejr i Danmark og her møder han Baraka, som arbejder i lejren.

De tre menneskers historie og skæbner bliver flettet sammen  en fin og velskrevet facon, som bliver mere og mere spændende jo mere Sofie Jama tager os læser i hånden og lukker op for deres liv. 

Sofie Jama har skrevet en modig, vovet, stærk og væsentlig debutroman med vigtige pointer. Det er en roman, der sidder dybt i dig efter endt læsning og du ønsker, at Sofie Jama havde skrevet mere end den ene roman. 

                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar