tirsdag den 23. april 2019

Gæsteblogger #15: Niels Søndergaard: Jeg læser fordi....

Mød Niels, denne måneds gæsteblogger her hos Livet i dukkehuset. Niels bor i København og arbejder til dagligt som pædagog. 

(Copyright Niels Søndergaard)

Jeg bliver altid beæret, når nogen spørger mig om,(om) jeg vil fortælle om min store passion nemlig det at læse og der skulle heller ikke mange sekunders overvejelser til, da Livet i dukkehuset spurgte mig, om jeg ville være gæsteblogger på hendes side, før jeg sagde ja tak. Det er da først nu, hvor jeg sidder foran tasterne, at panikken for alvor bryder frem og jeg får koldsved, for har jeg overhovet( ikke) noget som helst klogt at sige og er jeg mon sjov nok?  Nå jeg kan jo lige så godt kaste mig ud i det og ligge ud med de lidt tørre facts. Ja jeg hedder så Niels og normalt skriver jeg på siden som hedder krimifan og som navnet antyder og her tænker jeg på bloggen, så handler siden om krimier og der er vi nogle bloggere, som tygger os igennem alt, hvad der har med krimier at gøre. Ellers er jeg 41 år og bruger rigtig meget tid med en bog i hånden. Okay før det her kommer til at lyde som en kontaktannonce, så må jeg hellere skrive om det, jeg egentlig er her for, nemlig hvorfor jeg læser.

Der er altid blevet læst rigtig meget i min familie og det bliver der stadigvæk. Jeg har næsten ikke en telefonsamtale med min mor uden, at der lige bliver vendt, hvilken bog man for tiden er i gang med og hvad man synes om den. Jeg husker tydeligt fra min barndom, at der blev læst godnathistorie for en og jeg tror, at det var der, min interesse for bøger blev lagt. Det at kunne drømme sig ind i en anden verden, hvor der var trolde, prinser og prinsesser. Dengang var det titler som den lille vampyr, troldepus og?? Nold?? der blev læst, som voksen er det blevet lidt mere blodigt, det der ryger indenbords

En af de største grunde til at jeg læser så meget, som jeg gør er fordi, det får mig til at slappe af og glemme alt omkring mig. Jeg tror det at læse for mig er som for andre at gå en tur i skoven, jeg lukker simpelthen omverden ude og er kun tilstede i bogen. Det gør mig glad at sidde med en bog og bare lade verden suse derudaf uden, man lige der skal tage stilling til den. Jeg stresser simpelthen helt af med en bog. Det er faktisk lidt sjovt, at det er krimier, som jeg elsker, for jeg er så bange for blod, at hvis lægen siger blodprøve til mig, så går jeg i gulvet med et brag, men altså det er det, der får mig til at slappe af.
En anden ting der fascinerer ved at læse er, at jeg gang på gang bliver overrasket over, at folk kan skrive og få det hele til at hænge sammen. Det ville aldrig lykkes for mig, jeg ville på første side afsløre, hvem morderne var og det ville der ikke komme en særlig lang krimi ud af. Tænk at have en hjerne der er så fantastisk, at man kan udtænke fantastiske plots.

Det var lidt om, hvorfor jeg læser og hvad det gør ved mig. Tak fordi i gad læse med og vi ses i krimiland.
 
(Copyright Niels Søndergaard)

Tusind tak til Niels for, at lege med. 

1 kommentar: