mandag den 17. december 2018

SOLO af Jesper Stein

                                                           (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)               

                                                                       *Reklame*
       Eksemplar fra Politikens Forlag - Udgivet 2018 - Krimi - Serie: Axel Steen #6 - ★★★★★★/6Axel Steen er tilbage!

Axel er ikke længere ansat hos politiet, men arbejder som privat sikkerhedsrådgiver i en investeringsbank. Han er blevet gift igen og har lovet sin kone, at han ikke bliver blandet ind i noget, som minder om politiarbejde. Og, at han holder sig på den rene linje, og foresætter med, at være ædru og clean. Men er det så nemt når der er tale om Axel Steen? NEJ. 

Da der sker et mord i København, hvor det viser sig, at Axel havde en forbindelse med ofret vil politiet gerne i kontakt med ham. Hans gamle makker Vicki ringer og ringer til ham, men der går lang tid før det lykkedes at komme igennem og så tager det om sig. 

En ansat i banken har svindlet for ret så mange penge og Axel må afskedige ham. Den ansatte får som ultimatum, at han skal tilbagebetale pengene med det samme, men da det ikke sker, må Axel slå til og finde ham. Men det er ikke lige til og den ansat er muligvis ikke den han har givet sig ud for. 

                                                                           (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jesper Stein har skrevet en fremragende fængslende krimi, der fanger fra allerførste side og lige til den sidste punktum. 

"SOLO" er vanvittig velskrevet og indeholder et plot, som er mere end troværdigt og, som holder hele bogen igennem. Fortællingen er spændende, udfordrende, underholdende og med fart på. Men der er ikke mere fart på end at læseren kan følge med, men farten er med til, at gøre den til en pagetuner og en must-read. 

"SOLO" er action på et højere plan med et persongalleri hvor der er dybde i og du får en fornemmelse af at du kender flere af dem. 

Selvom "SOLO" er en krimi og det selvfølgelig er plottet, der er i fokus er det også en samfundsaktuel fortælling. Jesper Stein tager os både med til krigen i Syrien og til indvandreremiljøet i Urbanplanen. 

Jeg anbefaler "SOLO" til alle, som gerne vil læse en velskrevet krimi med dybde. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar