søndag den 1. juli 2018

Et landskab er aldrig tåbeligt af Bergsveinn Birgisson                                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra C&K forlag (Politikens forlag) - Udgivet 2017 - Roman - ★★★★/6


"Et landskab er aldrig tåbeligt er en underfundig fortælling om længslen efter at tage del i livet i stedet for bare at være tilskuer. En herlig islandsk roman om mænd, fisk, skyer og kærlighed!"

Vi skal møde Halldor, der er vokset op i Reykjavik, men da han var ung rejste han nordpå til den lille flække Geimundsfjord for at blive fisker. Han er den yngste i flokken af de fiskere vi kommer til, at skifte bekendtskab med i fortællingen. Halldor skriver dagbog over livet og menneskerne i fiskelejet. Halldor er tryg ved at bo i det lille samfund og han føler sig hjemme blandt fiskerne og befolkningen i byen. Men alligevel er det som om, at han fornemmer, at livet skal leves andet sted. Han er single og det er ikke lige sådan at møde kærligheden, så han indrykker en annonce om at han søger en husholdelske, den første der søger stillingen er ung pige, der ender med, at tage fusen på Halldor og alle de andre i flækken. Da Halldor er kommet sig over den oplevelse indrykker han en ny annonce i håbet om, at det bliver bedre denne gang. 

                                                        (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Bergsveinn Birgisson skriver helt vildt skønt. Hans fortællerstil er finurlig, skæv og sjov, han er velskrevet og velovervejet i hans sætninger, og hans fortællinger er skønne. Han formulere sig på en inspirerende facon så hans historie om det lille fiskeleje bliver fantastisk at læse og gør det til en vidunderlig oplevelse. 

Jeg anbefaler bog til dem, der gerne vil læse islandsk litteratur men ikke ved hvor de skal starte. 

Det er en stor fortælling i en lille bog :) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar