fredag den 29. juni 2018

Tilbage til Black Rabbit Hall af Eve Chase

                                                     (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Lindhardt & Ringhof - Udgivet 2018 - Roman -  ★★★★★/6


"Tilbage til Black Rabbit Hall er historien om to kvinder, der med årtiers mellemrum er forbundet til stedet Black Rabbit Hall. Om en glemt barndom og ødelagte drømme, hemmeligheder og hjertesorger og en families stærke kærlighed." 

Amber og hendes familie, der består af forældre og tre søskende, rejser flere gange om året til Cornwall hvor landstedet Black Rabbit Hall ligger. Hun er som regel vild med det, men lige denne påske hvor hendes mor meget gerne vil af sted to uger før tid huer det hende ikke, da hun så vil gå glip af hendes bedste venindes fødselsdag. Men forældrene bestemmer og hun må se sig nødsaget til at tage med. Vi skriver året 1968 og den påske kommer til at forandre familiens liv for altid, da en tragedie indtræffer og rammer familien hårdt.  

Omkring tre årtier senere befinder Lorna og hendes forlovede sig i nærheden, da de er på jagt efter et sted til at afholde deres bryllup. Lorna har set, at Black Rabbit Hall er begyndt, at kunne lejes til netop den slags begivenheder. Lorna kan huske fra sin barndom, at hun har været i området og har glade minder fra når familien var på ferie i Cornwall. Da de nærmere sig huset har hun fornemmelse af at hun har været der før, men hvorfor og hvordan?

Hvordan hænger de to historier sammen? Hvorfor har Lorna så stor følelse at hun hører til der? Og hvor kommer Amber ind i billedet?

                                                                (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eve Chase har skrevet en skøn fortælling, hvor de to historier bliver bundet sammen på en vidunderlig måde. Hun skriver i et let, dejligt og flydende sprog, så siderne vender sig selv. Fortællingen er rørende, sød, fantastisk og faktisk også spændende, ikke krimispændende, men spændende i den forstand, at du som læser sidder og venter på, at finde ud af hvad pokker der skete med familien efter tragedien i 1968 og hvor det lige er at Lorna passer ind i alt det. Du kan næsten ikke vente på, at finde ud af hvordan Eve Chase får de to historier flettet sammen. 

                                                           (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jeg anbefaler bogen til jer, der gerne vil læse en smuk og skøn fortælling om en families hemmeligheder, der rører dig helt ind i hjertet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar