tirsdag den 3. juli 2018

Asymmetri af Lisa Halliday

                                                  (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Politikens Forlag - Udgivet 2018 - Roman -  ★★★★/6


"Mary-Alice Dodge indleder et forhold til en meget ældre mand i New York. Hun er redaktionsassistent på et stort Manhattan-forlag, han er en verdensberømt forfatter. Amar Ala Jaafari bliver tilbageholdt og gransket af politiet i Heathrow. Han er amerikaner og økonom, men har irakisk baggrund. Nobelpristageren Ezra Blazer deltager i et populært radioprogram i London, hvor han vender plader og fortæller løst og fast om sit liv.

Hvad er forbindelsen mellem disse tre mennesker, og hvordan krydses deres livsbaner?"

En fortælling om tre meget forskellige mennesker hvis veje mødes på en forunderlig måde. Vi møder Mary-Alice, der er ung, arbejder på et forlag og indleder en affære med en noget ældre mand. En mand, som gerne vil holde deres forhold hemmeligt, med tanke på hans forfatterkarriere, så når Mary-Alice besøger ham ude på hans sommerø bliver hun til hans assistent. Mary-Alice spiller med på det af ren kærlighed, men kan det blive ved?.

Amar er amerikaner men har en irakisk baggrund, men da han en dag skal til London for, at besøge en ven inden turen går videre til Irak for at besøge familie, bliver han tilbageholdt. Mens Amar sidder i lufthavnen og venter på svar hvorfor de holder ham tilbage ser Amar tilbage på sit liv.

Ezra er forfatter med en omfattende historie bag sig, en historie der indeholder hemmeligheder, som først kommer for dagen da han på sine ældre dage deltager i et radioprogram. Ezra er pigeglad og flitter med alt og alle, men kommer han nogen vegne med det? 
  

                                                               (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 


Lisa har skrevet en skønherlig og finurlig debutroman, om livets gang og hvordan tre forskellige mennesker mødes. Fortællingen er let, frisk og spændende. Den er delt op i tre historier, så man får en af gangen og jeg var mest vild med Amars fortælling, men alle tre er fint skrevet. Jeg vil anbefale bogen til dem, som gerne vil læse debutanter, som har noget på hjertet. 2 kommentarer:

 1. En af de ting, som jeg beundrer meget ved dig, er, at du læser så mange forskellige genrer. Det er jeg virkelig imponeret over, for selv læser jeg stort set kun krimier <3
  Kram <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej tusind tak. :)


   Bliv endelig ved med at læse krimier, det er en genre jeg selv holder meget af.


   Kram

   Slet