søndag den 6. maj 2018

A-potentiale af Michael Stig Sørensen

                                                          (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra forfatteren/skriveforlaget -  Udgivet 2017- Erotisk krimi - ★★★★/6

"Alt imens den danske politikommissær Anders Kastrup nyder en begyndende kærlighedsaffære med den polske skønhed Anita, kommer han tilfældigt på sporet af et europæisk trafficking-netværk med rødder helt ind i politiets egne kredse. Det bliver en personlig hævnaktion for ham at optrevle det, uanset om metoderne er lovlige eller ej. Anders’ hang til fin mad, god litteratur og ikke mindst kvinder gør, at han ikke altid går ad traditionelle veje – hverken i sit privatliv eller i sin jagt på forbrydere. Samtidig i Aleppo i Syrien bliver den unge pige Sumayas forældre dræbt af en bombe. Sumaya beslutter at begive sig mod Danmark for at sikre en bedre fremtid for sig selv og sine to små brødre. Hun begynder den farefulde flugt ud af Syrien op gennem Europa ad Balkanruten, men rejsen bliver uventet afbrudt.
I A-potentiale spindes trådene mellem den danske politikommissær og den syriske pige sammen i en forskelligartet, men brav kamp mod verdens råddenskab. En kamp, hvor trådene langsomt strammes" 

Anders er en fraskilt politimand, med et sæt teenagetvillinger, som kommer på besøg i ny og næ. Anders nyder sin singletilværelse, der gør, at han kan have lidt forskellige kvinder når det passer ham. Lige nu er det den polske kvinde Anita, som han har mødt på en færge, men ikke fået udvekslet oplysninger med, så da han er tilbage i Danmark går jagten ind på at finde hende. Hun har nemlig nævnt, at hun skal flytte til landet. I sin jagt på Anita falder han over et europæisk netværk, som lever af trafficking, i dette netværk sidder der en eller flere af Anders's kollegaer, men hvem og kan han stole på nogen? 

I Syrien er Sumaya i gang med, at planlægge hvordan hun kommer ud af landet efter, at hendes forældre er blevet dræbt. Hun vil gerne til Danmark sammen med sine små brødre, da de har familie i landet, men hun får ikke sine brødre med ud og hendes egen rejse bliver midlertidigt afbrudt. Men kommer hun egentlig til Danmark og hvad med hendes brødre hvad er der sket med dem? 

Finder Anders Anita og kan han løse sagen om trafficking inden det er for sent? Hvordan hænger Anders og Sumayas skæbner sammen hvis de overhovedet gør det? 

Det er en rigtig god debutroman fra forfatterens hånd, der er en noget anderledes krimi end vi krimifans ellers støder på. Michael Stig Sørensen skriver i et virkelig malerisk sprog, som kræver lidt tilvending, men det kommer hurtigt, og så vender siderne stort set sig selv. Genren på bogen er lagt op til, at det er en erotisk krimi...lige på det punkt må jeg sige, at det synes jeg nu ikke passer. Jo bevares der er da sex med i bogen, men ikke mere end hvad der ellers kan være med i en bog, (jeg har både læst en masse krimier og en del erotisk bøger). Men det gør ikke noget for helhedsindtrykket af historien, som både er spændende og god. Jeg kan godt lide hvordan forfatteren får historien om Anders og den om Sumaya til, at gå op i en højre enhed. 

Jeg vil anbefale bogen til dem, som leder efter en anderledes krimi. 

2 kommentarer:

  1. Endnu en bog, som kommer på min lange ønskeseddel <3
    Hjertelig tak for at dele din læseoplevelse <3

    SvarSlet