tirsdag den 8. maj 2018

Ud af ensomheden af Benedict Wells

                                                                    (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Lindhardt & Ringhof - Udgivet 2018 - Roman - ★★★★★★/6

"UD AF ENSOMHEDEN" er en bevægende roman om tab og ensomhed og den store kærlighed"

Vi møder de tre søskende Jules, der er den yngste og Marty og Liz. De tre børn lever en sorgløs og dejlig barndom med sommerferier i Frankrig og et sæt skønne forældre og en moster, som alle elsker dem. Men alt dette sætter en tragisk ulykke hvor forældrene omkommer en stopper for.  

Deres moster har ikke mulighed for, at tage sig af dem og de ender på en kostskole. Årene på skolen kommer til, at præge fremtiden for de tre søskende. Jules, som er ensom og føler sig udenfor på skolen, møder i sine teenagesår pigen Alva, som han bliver bedste venner med, men da skolen slutter og Alva laver noget dumt, ser de ikke noget til hinanden i mange år. Men da de mødes igen, går det op for dem, for meget de betyder for hinanden og for første gang nogen siden forstår de to hvad deres venskab egentlig betyder for dem.

De tre søskende, har svært ved, at holde sammen på sig selv og hinanden mens de er på kostskolen, og op i deres tidlige ungdom. Men lidt efter lidt opdager de har de kan drage nytte af hinanden og får et godt forhold til hinanden.  

Hold nu op en roman, der har slået benene væk under mig, jeg  har tudet mig igennem den og måtte bare læse den i et stræk. Og her bagefter er det en af de historier, som har sat meget dybe spor i mig. Fortællingen dukker jævnligt op i min hukommelse og jeg fortæller om den til alle dem, der gider og hører på mig. 

"Ud af ensomheden" er simpelthen så fantastisk og tager fat i meget store emner. De emner som kan være svære, at tale om, nemlig død og ensomhed. Bogen er skrevet i et virkelig godt og velskrevet flow, som gør at alt bare spiller og hænger sammen fra begyndelse til slutning. 

Jeg vil anbefale bogen til de læser, som kan lide litteratur, der sætter dybe spor efterfølgende. Og har du først prøvet enten at miste eller være ensom, eller muligvis begge dele, så LÆS denne, for tro mig, du vil kunne relatere til så meget af det som Benedict Wells har beskrevet! 

2 kommentarer: