torsdag den 3. maj 2018

Last af Agnes Lidbeck

                                                       (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Modtryk - Udgivet 2018 - Roman - ★★★★/6


"Anna vil ses. Hun vil være centrum i nogens liv. Hun bor sammen med Jens, er mor til hans børn. Er det det eneste, hun er – mor?
 Hun møder Ivan til en fest. Måske kan han se hende som kvinde? Ser han noget mere?
 Anna kærtegner børnenes, elskerens og den døendes kinder en efter en. Hun siger de ord, der skal siges. Stemmen er rolig. Hvis der er et skrig i hende, sidder det fast i halsen.
 Anna smiler." 

Anna keder sig en smule i sit liv, hun ser sig selv som et spændende menneske, som gerne vil være i centrum. Men det er ikke nemt, at leve et interessant liv, når man bare er kone og mor, men er det virkelig ALT hun er, eller er der meget mere i hende? Anna har svært ved selv at se det.

Anna gør hvad hun kan for, at få hendes mand til, at vise mere interesse i hende, men det er som om han ikke ser hende. Desuden har han også altid travlt på sit arbejde eller har han i virkeligheden travlt med, at komme væk fra hende?

En dag møder Anna en anden mand, Ivan hedder han. De møder hinanden til en fest, Ivan er presset på sit arbejde og har svært ved, at tyde hvad det er Anna vil med ham. De ses mere og mere, men vil Anna nogen siden forlade sin mand?

"LAST er en roman om kvindens muligheder og begrænsninger." 

Med "Last" har Agnes Lidbeck skabt sig et navn og det er en rigtig god debutroman hun har skrevet. Den er skøn, finurlig og tager emner op, som kedsomhed, ægteskabelig problemer, utroskab og de muligheder vi som mennesker har for, at skabe vores eget liv som vi ønsker det. 

Jeg elsker, at læse debutanter, da jeg altid er nysgerrig på hvad der rører sig ved en ny forfatter, og med "Last" kan forfatteren her komme langt og jeg glæder mig til mere fra hendes hånd. 

Jeg vil anbefale "Last" til jer, som sidder derude og gerne vil møde en ny forfatter på listen over rigtige gode debutanter.                                                         (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar