onsdag den 20. september 2017

Rygtet om hendes død af Kasper Hoff

                                                    (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*

Titel: Rygtet om hendes død
Forfatter: Kasper Hoff
Forlag: Modtryk
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: -
Bedømmelse: ★★★

En meget spøjs roman om et mor/søn forhold!

Beate Nielsen skal død, men inden sin død skal hun helst nå af lave en digital version af sig selv, hvilket betyder, at Beate kan leve videre uden krop. Beate er den verdensberømte hjerneforsker, som også er egoist og bestemt ikke klar til, at sige farvel til denne verden. Derfor vil hun udvikle en digital version af sig selv.

Beate's søn Morten har ikke et særligt godt forhold til sin mor. Han aner faktisk engang af hun er syg, det finder han ud af ved et tilfælde og tager derfor ud for, at besøge hende for, at få hende til, at fortælle det. Men Beate snakker til Morten ligesom om, at det har hun fortalt.  Morten tager herefter hjem til sin kæreste Ulla og deres liv foresætter. Morten passer sin butik og tænker ikke mere over det. 

En dag bliver Morten opsøgt af en journalist fra et tv-program som vil have ham til, at medvirke i et program sammen med et panel bestående af eksperter, som skal vurdere ud fra en test hvem der er det menneskelig Beate og hvem, der er den digitale. Morten sætter sig i første omgang i mod men ender med, at deltage alligevel. 

Da Beate dør, bliver den digitale version af hende præsenteret til hendes bisættelse, som for øvrigt ikke holdes i en kirke men på Det Kongelige Teater, for intet var stort nok til Beate. 

Morten må nu tage stilling til om han vil have en relation til sin "mor" eller om han skal leve med, at hun stadig "findes" og er over alt. Hvad vælger Morten mon?

Jeg må indrømme, at jeg var længe om, at læse bogen og jeg var flere gange ved, at opgive den. På papiret lød den spændende, men den havde svært ved, at fange mig. Dog var der nogen gode passager i historien, som gør, at det sniger sig op på tre stjerner. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar