fredag den 15. september 2017

Manden der søgte sin skygge af David Lagercrantz


                                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

 *Reklame*

Titel: Manden der søgte sin skygge
Forfatter: David Lagercrantz
Forlag: Modtryk
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Krimi
Serie: Millennium
Bedømmelse: ★★★★★★

"MANDEN DER SØGTE SIN SKYGGE, femte bog i Millennium-serien, er en spændende historie om statslige overgreb, æresrelaterede konflikter og de skygger fra barndommen, der stadig plager Lisbeth Salander." 

Så er Salander og Blomkvist langt om længe tilbage, der er gået to år siden Det der slår os ihjel udkom. Og fra denne anmelder er det ALT for lang tid. Jeg har ventet med spænding og min forventninger til "Manden der søgte sin skygge" var høje. Men jeg kan fortælle, at de alle er blevet indfriet. David Lagercrantz har igen været tro mod hele millennium-universet og har i min optik skrevet en rigtig Lisbeth Salander roman. 

Lisbeth er fængselet i en kortere periode i  kvindefængslet Flodberga. Lisbeth gør det hun er bedst til nemlig, at holde sig for sig selv. Men da en medfange bliver mishandlet inde i sin celle gentagende gange, beslutter Lisbeth sig for, at hjælpe med, at løse konflikten. Men det er ikke omkostfrit for Lisbeth, det betyder at hun kommer i klemme i forhold til livstidsfangen Benito. En fange, som både har kontakter inde i fængslet men også udenfor. Hvilket Lisbeth kommer til at mærke.

Lisbeth får besøg af Holger, sin gamle formynder, som kan berette nyt om hendes barndom. Oplysninger som Lisbeth heller ikke kender til. Gode råd er nu dyre for Lisbeth har brug for adgang til en computer og sit netværk for, at kunne handle på de oplysninger. Og det er her hendes hjælp med konflikten omkring hendes medfange kommer hende til gode. Ude for murene beder hun Mikael Blomkvist om hjælp. 

Mikael går i gang med det samme og finder uhyggelig oplysninger frem. Og de spor han finder leder frem til Leo Mannheimer, der er partner i Alfred Ôgrens Kapitalfond. "Hvordan hænger en velbeslået finansmands baggrund sammen med Lisbeths? Og hvordan skal Lisbeth håndtere de stadig voldsommere trusler fra Benito og hendes bande?"                                                                  (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jeg er meget stor fan af Millennium-universet, både da Stieg Larsson levede og skrev de tre første, men bestemt også de to som David har skrevet indtil nu. Jeg synes, at David Lagercrantz fanger Lisbeth, Mikael og hele univers ret godt, og han formår, at skrive videre på en kæmpesucces. Og for øvrigt, så lige gør det endnu større. 

Jeg er vild med "Manden der søgte sin skygge", og den er intet mindre end fantastisk, den lever hundrede procent op til det den skal. Nemlig, at fører Lisbeth og Mikael videre ud i verden og i søgningen efter Lisbeths historie. Og det gør David bare vildt godt. Jeg slugte også denne lige så vidt som jeg slugte den forgående (læs alle de andre i serien).  


"Først må man finde sandheden. Så tage hævn." 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar