tirsdag den 6. juni 2017

Uovervindelig sommer af Alice Adams

                                                             (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Uovervindelig sommer - Alice Adams - Gads Forlag - Udgivet 2017 - Eksemplar fra Forlaget
                               ★★★★

"Fire venner - Tyve år - Fire uventede skæbner"

Mød Eva, en pige som er nørd, en pige som mangler selvtillid, en pige som er ulykkelig forelsket i Lucien.

Mød Benedict, en fyr, der er også er nørdet, en fyr, der vælger, at læse videre selv om hans venner vælger noget andet. En fyr, som er forelsket i Eva, men hun anser ham ikke.

Mød Lucien og Sylvie, et søskendepar, der lever en bohemelivsstil. Sylvie vil gerne være kunster og Lucien ved ikke rigtigt hvad han vil.

Vi møder de fire venner første gang i 1998, da de er færdig med universitetet og nu skal skilles for første gang i flere år. Her efter følger vi dem i tyve år, hvor deres liv og skæbner går i hver sin retning. Der er både op og nedture for dem hver især, men også hinanden i mellem. Der er opstår nogen konflikter, som gør, at flere af dem ikke taler sammen i længere tid.

Eva udvikler sig til, at blive en sofistikeret kvinde, der tjener en masse penge og har et godt job. Sylvie kæmper med, at komme frem som kunster, og det ser ikke rigtigt ud til, at lykkedes for hende. Benedict bliver færdig med sin Ph.d og flytter til udlandet sammen med sin kone og barn. Luciens skæbne er ikke helt god, han forsøger sig som eventmager, men det ender helt galt.

"Når kærlighed og venskaber er det eneste uforanderlige i en verden i forandring..."  

Alice Adams har skrevet en skøn, sød og god bog. En rigtigt feel-good roman, der indeholder alt, hvad den genre skal. Nemlig: kærlighed på godt og ondt, venskaber på godt og ondt, og tilgivelse på godt og ondt. Alt i alt en fin historie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar