lørdag den 10. juni 2017

Kærlighed for voksne af Anna Ekberg

                                                                             (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Kærlighed for voksne -Anna Ekberg - Politikens Forlag - Udgivet 2017 - Eksemplar fra forlaget - 
                                                          ★★★★★

Anna Ekberg er tilbage med en skindsyg fortælling, der slår benene væk under dig!

Christian og Leonora har været gift i tyve år, de er forældre til Johan, som fik en svær start på livet, da han bliver meget syg med leukæmi, men er dog blevet erklæret rask. Leonora opgav sin karriere som violinist for, at gå hjemme og passe deres syge dreng. Alt i mens Christian og hans bror Peter starter deres egen bygningsfirma op. 

En dag får de en opgave sammen med arkitekten Zenia som Christian indleder et forhold til. Et forhold, en affære, der gør, at han er parat til, at forlade sin familie. Men Leonora er af en helt anden forestilling, hun finder nemlig ud af hvad Christian foretager sig og er klar til, at ofre meget for, at holde på sin lille familie. Men Christian er til gengæld parat til, at gøre hvad som helst for, at komme ud af sit ægteskab - selv mord. 

"Christian holder parkeret i skovbrynet, så Leonora ikke kan se ham. Hun løber derude på vejen, hans kone gennem mere end 20 år. Med musik i ørerne, fordybet i sit løb og i sig selv. Hun ser intet, aner ikke, at han om lidt i skjul af mørket og regnen vil indhente hende bagfra med bilens lys slukket. Og på frygtelig vis gøre en ende på deres ægteskab."  

Det er det ældre politimand Holger, som bliver sat på sagen og den døde kvinde i skoven, men det en kompliceret sag. En sag han ikke umiddelbart får løst. Her flere år senere sidder han på cafe med sin datter få timer før hendes bryllup og fortæller hende historien. Hvorfor nu det, er hans datter lidt i tvivl om, men som bogens titel siger, så handler det om "Kærlighed for voksne".

HOLD NU FAST en historie, de kære mænd Jacob og Anders, bag syndromet Anna Ekberg har skrevet. Den er nervepirrende, den er vanvittig, den er skindsyg og overhovedet ikke som du forventer. De tog fuldstændig fusen på mig.  Den er medrivende og simpelthen så velskrevet, at der bliver bidt negle undervejs og der bliver siddet helt ude på yderkanten af sofaen. Ikke noget med, at ligge sig godt tilbage i lænestolen eller ligge på sofaen, for der ligger du alligevel ikke længe. Der er knald på og du forventer hele tiden, at du ved du hvordan det ender. MEN nej, de to herrer tager endnu en gang r.... på dig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar