torsdag den 27. april 2017

Orient af Christopher Bollen

                                                                               (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Orient - Christopher Bollen - Gads Forlag - Udgivet 2017 - Eksemplar fra forlaget -
                             ★★★★★

Mills, som er fremmed, ankommer til den lille by Orient på Long Island. Ikke så længe efter hans ankomst begynder der af ske mystisk dødsfald. Er det mord, som bliver begået og har Mills noget med det af gøre?

Vi befinder os i Orient på Long Island, en by hvor alle kender alle, og hvor der ikke bliver set glædeligt på fremmede. Da Paul, en indfødt, vender hjem en sommer for, at tømme sine forældres hus efter moderens død, ankommer han sammen med den unge Mills. Mills er en forældreløs ung mand, som har levet det hårde liv i New York med stoffer. Paul har taget ham til sig og tager ham nu med ud til byen for, at få ham væk fra miljøet i New York og for, at få hjælp til, at tømme huset.

I takt med, at der sker en række forurolige hændelser i byen, får indbyggerne mere og mere paranoia, for hvem står bag og er det tilfældigt, at der sker disse hændelser så tæt på hinanden. Det er ikke nemt, at være den fremmede i byen og Mills kommer hurtig i både indbyggernes og politiets søgelys, og mere eller mindre alle er overbevidst om, at han står bag. Mills får dog en allieret i den lokale kvinde Beth. Men kan hun hjælpe ham med, at bevise, at han ikke har noget med det, at gøre eller hvordan?

"Orient" er Christopher Bollens første roman på dansk og skribenten her, håber der kommer flere. "Orient" er velskrevet, historien flyder bare der ud af og det er en ren pagetuner. Plottet er simpelthen skuret så godt sammen, at jeg næste sad og blev helt paranoid mens jeg læste den.Ingen kommentarer:

Send en kommentar