mandag den 1. maj 2017

Vores endeløse dage af Clarie Fuller

                                                                   (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Vores endeløse dage - Claire Fuller - Forlaget OLGA - Udgivet 2017 - Eksemplar fra forlaget -
                                                                   ★★★★★

Peggy bliver taget væk af sin far som otte årige og bliver først set ni år senere.

Da Peggy i 1979 er ni år gamle lever hun i London sammen med sine forældre. Hendes far, der bygger beskyttelsesrum og samler et kæmpe madforåd i rummet, og som er meget besat af  overlevelsesstrategier. Og en mor, der er tysk og en kendt pianist. Faren har nogle ikke så heldige venner og de er alle overbevidst om, at jorden går under en dag.  Sommeren det år tager moderen af sted til Tyskland for, at spille koncerter og Peggy er alene hjemme med sin far. De to hygger sig i haven med, at lave bål og sove i telt. En dag fortæller Peggys far hende, at de skal på ferie, kun de to. Men faderen lyver, for det er ikke ferie. Han tager Peggy med til en skov langt inde i Tyskland. Her fortæller han hende, at alle andre mennesker i hele verden er døde, og at verden er gået under. Så det kun er de to der stadig er i live. De bor nu i Die Hütte og der skal de blive.
Peggy tror på det men ni år senere sker der noget og Peggy ser et andet menneske. For da Peggy vender tilbage til England går det op for hende, at der ligger en familiekrise bag faderens beslutningen.

Vi møder Peggy både som otte årige og som sytten årige, fortællingen springer lidt i tiden mellem den ene Peggy og den anden Peggy, men det fungere rigtigt godt, og er med til, at gøre romanen både spændende og virkelig godt skrevet. Der er flow i historien og jeg synes den er troværdig hele vejen igennem. Claire Fuller skriver i en stil, der er rigtig god for skribenten her, da jeg er meget visuelle. Og med forfatteren skrivestil, fik jeg en fornemmelse af, at være til stede i skoven f.eks. da beskrivelserne er så levende.

En virkelig god bog, jeg kun kan anbefale alle, at læse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar