søndag den 13. november 2016

Sommeren jeg mødte dig af Jojo Moyes

                                                                   (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Sommeren jeg mødte dig - Jojo Moyes - Cicero - 4/5 stjerner - Udgivet d. 21. Juni 2016

"Sommeren jeg mødte dig" er en af Jojo Moyes tidligere romaner, men det bliver den ikke dårlig af!

Lottie og Celia, der er veninder, men vokser op som søstre, da Celia's forældre har taget Lottie til sig, bor i den lille søvnige badeby Merham i 1950' ernes England. Der sker ikke så meget i byen og de fleste dage ligner hinanden, men det er kun til der flytter en flok kunstnertyper til byen, de har erhvervet sig deco-huset Arcadia. De to piger drages af huset og de mennesker, der har bosat sig i det, alt i mens byens førende damer ikke bryder sig om hverken huset eller de typer, der er flyttet til byen.
En dag meldeler Celia's forældre hende, at hun skal flytte til London og uddanne sig. I London møder hun Guy, som er med til, at slå et sår i pigernes venskab den sommer. Deres forhold bliver aldrig som før, men hvorfor? For hvad skete der?

Halvtreds år senere, sker der igen ting og sager i Arcadia, som endnu engang kommer i byens søgelys og bliver genstand for byens sladder. En finansmand fra London vil bygge huset om til et hotel og hyrer en ung kvinde, Daisy, til jobbet. Den unge kvinde, som lige er blevet forladt af sin mand, flytter ind i huset  mens renoveringen står på. Og det er ikke let at stå model til byens sladder,  for der er stadig folk i byen, som er imod huset og i sær, at der skal være hotel, for hvilken typer vil så ikke begynde at overrende deres by. Under renoveringen støder Daisy på et vægmaleri tilbage fra den gang Lottie og Celia kom i huset, hun beslutter sig for at renovere billedet, men det fører umiddelbart ikke noget godt med sig. Men på den anden side kan det måske fortælle lidt om hvad der skete den gang.

"Sommeren jeg mødte dig", gør det som Jojo Moyes er så god til, nemlig, at flette fortiden sammen med nutiden. Og så er det selvfølgelig også en kærlighedshistorie, og en rigtig god en af slagsen. Det er en hyggelig historie, som gør det den skal, nemlig at underholde dig mens du læser.Ingen kommentarer:

Send en kommentar