søndag den 4. september 2016

Dukkemageren af Jessie Burton


                                                        (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Dukkemageren - Jessie Burton - Hr. Ferdinand - 4/5 stjerner - Udgivet 17. Sep. 2015

Velkommen til 1600 - tallets Amsterdam!

Den 18 -årige Nella ankommer til Amsterdam, hvor hun skal bo hos sin mand Johannes, som er tyve år ældre end hende og dennes søster. Johannes er købmand og en velhavende mand, søsteren Marin er nærig og passer godt på broderens penge. Marin har aldrig giftet sig og er derfor bosiddende i Johannes hus. Nella, skal nu til, at finde sin plads i et hus hvor Marin har været den bestemmende og bærende kraft gennem lang tid. Ud over søskendeparret består husets beboere også af tjenestepigen Cornelia og Otto, deres sorte tjener. Nella er havnet i et hus fyldt med hemmeligheder og en mand, som ikke rigtigt ligger mærke til hende.

En dag overrasker Johannes hende med en gave, et dukkehus, der er en nøjagtig kopi af deres egen hus. Nella kontakter dukkemageren for, at få vedkommende til, at lave nogen ting til huset, hvad hun ikke ved er, at dukkemageren ved mere om hende og familien end godt er. For jo mere Nella modtager fra dukkemageren og jo mere Nella bliver bekendt med familiens mange grufulde hemmeligheder jo mere skade gør dukkehuset.

En fortælling, jeg i starten havde det lidt svært med, men det voksede og voksede og overraskede mig rigtigt meget, så jeg er kom til at holde af den.
Historien viste sig at være tryllebindende og forførende, så jeg var nød til, at vende den ene side efter den anden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar