tirsdag den 13. september 2016

Roms søjler af Jack Ludlow

                                                         (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Roms søjler - Jack Ludlow - Forlaget Punktum - 3/5 stjerner - Udgivet 1. September 2016 - Eksemplar fra forlaget 

En historiske roman, der er en nødvendighed for historieinteressere at læse, bogen er første del i trilogien "Republikken"!

Aulus og Lucius er bedste venner, og som drenge besøger de en spåkone, der forudser at en blodrød ørn, der betyder døden, vil hjemsøge dem som voksne. De to drenge lover hinanden evigt troskab og loyalitet overfor hinanden.

Da de to er voksne mænd og der er gået tredive år, er Aulus en succesrig general, som står i sit livs sværeste dilemma og opgør. Hans fjerner har taget hans kone til fange og for at de vil frigive hende skal de romerske legioner trække sig tilbage. Aulus kone vender tilbage, dog gravid, og barnet må bortskaffes, det sættes ud på en mark langt væk, med planen om at det skal død, det sker dog ikke og barnet vokser op hos soldaten Cludios.

Alt imens har Lucius opnået en ret så stor position i Senatet. Han er dog ikke bleg for at misbruge det til sin fordel. Lucius er mistænkt for mord eller i hvert fald for at have arrangeret mordet, hvilket gør at fundamentet i republikken bliver truet ret så meget.
Det er en svær tid for de to ellers så gode venner, da de befinder sig på hver sin side af konflikten, måske der er noget om spåkonens teori.

En fortælling med et stort persongalleri, som det tager lidt tid at få styr på, men når du så har fået det, så glider historien derudaf. Den er godt fortalt og fanger en. Det er skrevet i et godt og flydende sprog.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar