fredag den 11. september 2015

Læserne i Broken Wheel anbefaler af Katarina Bivald

                                                                (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Læserne i Broken Wheel anbefaler - Katarina Bivald - Lindhardt og Ringhof - 4/5 stjerner

Bagsidetekst: 

Læserne i Broken Wheel anbefaler er en romantisk og humoristisk feeel good-roman om venskab, kærlighed til bøger og om at finde sin plads i livet.

Svenske Sara skriver sammen med 75-årige Amy fra Iowa, USA. I to år har de udvekslet tips om bøger og livet, og en dag takker Sara ja til Amys tilbud om at besøge hende. Da hun når frem til den lille flække Broken Wheel, er Amy imidlertid pludselig død. Byens indbyggere tager sig godt af den forvirrede, unge turist, og Sara beslutter sig for at blive som planlagt. Da hun åbner en boghandel med alle Amys bøger, liver den lille, søvnige by, langsomt op, og Sara oplever for første gang at knytte relationer og venskaber - udover dem i litteraturens verden. Ingen tør tænke på, at Sara snart skal hjem igen, så byens indbyggere går sammen om en aldeles skør, men genial plan......


Handling:

Mød Sara fra Sverige, en stille, rolig og forsigtig pige, der siden hun var 17 år har arbejdet i en boghandel. Nu skal butikken lukke og Sara ved så ikke helt hvad hun skal stille op med sit liv. De sidste par år har hun skrevet sammen med den litteraturelskede Amy i USA, og da Amy har inviteret Sara over og besøge hende sætter Sara den plan i værk. Og da alt papirarbejde er klar drager hun afsted på to måneders eventyr.  

Sara er en pige, der lever i bøgernes verden og ikke har nogen venner som sådan. Hun taler da med sine kollegaer men ligefrem at kalde dem venner er nok at overdrive. Det der med kærlighed har hun heller ikke den store erfaring med. Alt dette ændre sig dog så småt med tiden hun tilbringer i Broken Wheel.

Velkommen til Broken Wheel, en lille flække i Iowa, USA. Byen har fire gader og nogen lidt underlige beboer, som Sara kommer til at holde meget af.
Amy som Sara skulle besøge er pludselig død og den dag Sara ankommer er også den dag Amy bliver begravet. Tom. Amy nevø lover dog Sara at hun kan blive boende i Amys hus. Sara føler sig lidt til overs og ved ikke helt hvad hun skal bruge dagene til, indtil den dag hun får den ide at åbne en boghandel med Amys bøger. Det viser sig at være en god ide og byens indbygger kommer til at holde af den lidt sære svenske pige. Så meget at de slet ikke kan bære tanken om at hun snart skal tilbage til Sverige, så gode råd er dyre og byen sætter en plan i værk.

Min mening: 

En rigtig skønherlig feel good-roman som du kun kan blive i godt humør af.  Historien indholder de her meget sære personligheder, som du kommer til at elske hele vejen igennem bogen.
Romanen er velskrevet og passer til en regnfuld dag hvor du gerne vil læse noget som kan gøre dagen og vejret lysere.

(denne anmeldelse ligger også på Bogrummetwp.dk, hvor jeg skriver som Saspigen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar