onsdag den 2. september 2015

Det der ikke slår os ihjel af David Lagercrantz

                                                                    (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Det der ikke slår os ihjel - David Lagercrantz - Modtryk - 5/5 stjerner - Anmeldereksemplar

Bagsidetekst:

Bladet Millennium har fået nye ejere. Onde tunger hævder, at tiden er løbet fra Mikael Blomkvist, og han overvejer at finde et andet arbejde. 
Lisbeth Salander er rastløs. Hun medvirker i et risikabelt hackerangreb, tilsynelandende uden nogen særlig grund. Det ligner hende ikke.
En sen nat ringer professor Frans Balder, en førende autoritet ind for forskning i kunstig intelligens, til Blomkvist. Balder påstår, at han sidder inde med en sprængfarlig historie. Han har desuden haft kontakt med en ung, kvindelig superhacker, som har visse ligheder med en person, Blomkvist kender ganske godt. 
Mikael Blomkvist begynder at håbe det scoop, som både han og Millennium har hårdt brug for. Lisbeth Salender har som sædvanlig sin helt egen dagsorden. Blomkvists og Salanders veje krydses. Endnu en gang. 

Handling:

Millennium står over for forandringer som påvirker alle de ansatte, især Mikael Blomkvist. Han mener ikke at det var en god ide at sælge til den nuværende ejer, det bliver heller ikke nemmere for ham at der går rygter om at han færdig er mediebranche. Han har virkelig brug for hjælp fra en uventet kant hvis det skal lykkedes ham at rede magasinet og sig selv. Da han en dag bliver kontaktet af en professor, der ligger inden med en ret så fantastisk historie, tager han ud til ham med det samme. Det er midt om natten og snestorm, men hvad gør man ikke for en historie. Desværre kommer Mikael for sent, professoren er blevet myrdet og professorens autistiske søn er det eneste vidne. Han kan bare ikke tale - så det ser noget skidt ud.

I mens har Lisbeth Salander travlt med at hacke sig ind i NSA's systemer, uden grund, eller måske er der en grund. Kan det have noget med hendes far og hendes søgning efter sin søster at gøre. Lisbeth er meget rastløst og vælger en aften at hacke sig ind i Mikaels computer, og der ligger der en besked til hende.
Mikael og Lisbeths veje krydses igen og de hjælper hinanden i det som viser sig at være en større historie end Mikael havde tude håbe på.

Min mening:

Hold nu op, jeg slugte denne bog på en dag, den er slet ikke til at ligge fra sig igen. Lagercrantz har i min optik skrevet en af årets bedste bøger til dato. Plottet hænger sammen, og han har helt styr på hvad for nogen størrelser Salander og Blomkvist er. Hans beskrivelse af drengen August er virkelig lige ned til mindste deltalje om det at leve som autistisk - det sidder lige i øjet.

Hvis jeg havde opereret med mere end fem stjerner i min anmeldelser, ville "Det der ikke slår os ihjel" få mange flere. :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar