søndag den 3. februar 2019

Hotellet ved skyggesøen af Daniela Tully

                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

                                                                        *Reklame*
                                                          Eksemplar fra Gads Forlag
                                                                       Udgivet 2018
                                                                          Roman
                                                                                         ★★★★/6

"Hotellet ved Skyggesøen er historisk fiktion med et nutidigt spor og en familiesaga tilsat mystik og kærlighed. En roman, der spænder over hundrede år, to kontinenter og to verdenskrige og er inspireret af virkelige hændelser i forfatterens egen familie."

Maya's farmor forsvandt sporløst for 27 år siden i Tyskland men en dag dukker et lig op nær et hotel nord for New York. Et fremmende land og i en by, som farmoren ikke umiddelbart havde nogen tilknytning til i hvert fald ikke så vidt Maya og hendes far ved af. 

Maya sætter sig for, at finde ud af hvad der helt præcis skete med hendes farmor og vil følge i hendes fodspor. Men hvad finder Maya  mon ud af? Maya må rejse en tur til USA for, at finde svarene.

Maya bliver ret hurtigt fanget i et spind af løgne og hemmeligheder da hun kommer tæt på familien som ejer det hotel som farmoren blev fundet tæt på. Og Maya må nu tage stilling til om hun vil finde ud af sandheden eller give op for kærlighedens skyld. 

Daniela Tully's debutroman er en sammenflettet kombination af krimi, kærlighed og historisk fiktion. Det er en kombination, der klæder fortællingen rigtigt godt og er med til, at gøre det til en smuk læseoplevelse. 

Forfatteren skriver i et levende velskrevet sprog, der er medrivende og giver dig lyst til, at blive ved med, at læse. Daniela Tully formående at holde denne læser fanget ved, at have en tildens til, at lade en mystisk herske over fortællingen hele vejen igennem. Hun slutter nærmeste hvert kapital af med en lille teaser, så du bare er nød til, at finde ud af hvad der skete med Maya og hendes farmor. 

Jeg anbefaler bogen til jer, der er til familiesagaer, med et twist af mystisk over sig.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar