torsdag den 19. juli 2018

Macbeth af Jo Nesbø

                                                        (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame for Modtryk*
Eksemplar fra Forlaget - Udgivet i 2018 - Spændingsroman -   ★★★★/6 - En del af serien 400 året for Shakespeares død. 


"Han er byens bedste politimandDa en narkoaktion udvikler sig til et blodbad, er det Macbeth og hans team, der rydder op.
Han er tidligere narkoman
Han har alting inden for rækkevidde. Magt. Penge. Respekt. Kærlighed.
En mand som ham når aldrig helt til tops
Macbeth er plaget af hallucinationer og paranoia, og han er overbevist om, at han ikke får, hvad der retmæssigt tilhører ham.
Medmindre han slår ihjel"

Macbeth og hans kæreste Lady plotter om, at overtage byen og få magten. Men er det bare sådan lige, at gøre det? Næh, der skal i hvert fald ryddes en del op især i de mennesker, som er i vejen for planen. Men noget kommer i vejen for deres plan og alt kommer ikke til, at gå så smurt som de havde håbet på.

Lige siden barnsben har Macbeth for andre til, at slå ihjel for ham, og det forsætter som voksen. Han uddanner sig til politimand, efter at han er kommet ud af et misbrug han havde som ung mand. Han møder en mand og hans kone, som tager ham til sig, som deres egen søn, men denne mand kommer i forvejen og må ryddes af bordet, og derefter tager det fart og flere må lade livet. 

En noget anderledes spændingsroman fra en af de bedste krimiforfattere i verden, dog er den meget langtrukken til tider og denne læser gik lidt død i den. Men når det er sagt, så har den også rigtigt mange gode ting, som taler til denne læser. Der er knald på, den er velskrevet, den er godt fortalt og til dels holder plottet. Jo Nesbø har forvandlet et af Shakespeares korte dramaer til en god og tung krimi. En krimi, der er skøn og indeholder mange af de aspekter en rigtigt krimi skal have, men igen den var desværre for langtrukken til tider. 

Jeg anbefaler den til jer derude, som er til krimi, og gerne vil læse en nyfortolkning af "Macbeth".


                                                                (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

2 kommentarer:

  1. Bogen er med længder hans DÅRLIGSTE nogensinde. Jeg gav den vist 2 stjerner af 5 mulige. Samtlige hans øvrige bøger har været en fornøjelse at læse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Har endnu ikke læst alle hans bøger, så om det er den dårligste vil jeg ikke udtale mig om, men har bestemt læst dem der er bedre.

      Slet