lørdag den 21. juli 2018

Havets børn af Anna Ekberg

                                                         (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

 *Reklame for Politikens Forlag*
Eksemplar fra Forlaget - Udgivet 2018 - Spændingsroman -★★★★★★/6

Havets børn er en roman om uretfærdighed. Om at finde håbet, selv der hvor intet håb synes muligt. Det er en episk fortælling. Om en mor og en datter, om mennesker der rækker ud efter hinanden, på tværs af kontinenter, om kærlighed, længsel, om at overkomme det umulige."

Rebekka bor og arbejder i Danmark som ejendomsmægler og er bosat i Århus. Hun har ikke altid boet i Danmark, da hendes far, der er ambassadør blandt andet har været udsendt til Afrika. Da de var bosat der var Rebekka 17 år og forelsket i en afrikansk ung mand, der var oprører. Hun bliver gravid og hendes far så helst at hun rejste til Danmark for at gennemføre graviditet og fødte barnet der, så hun ikke gjorde familien til grin. Men hun bliver i Afrika og den dag hun skal føde kører hende og hendes mor galt. Moren og Rebekkas ufødte barn dør. Rebekka er så kvæstet og medtaget, at hun skal gennem flere operationer og må kæmpe både for sit liv og sin førlighed. 

Der er nu gået 17 år og Rebekka er gået hen og blevet syg, og den eneste måde hun kan blive rask er hvis de kan finde en donor. Men hendes far er ikke et match og hun har ikke andre. Hendes far må nu gå til bekendelse og fortælle, at Rebekkas barn ikke dødende i ulykken men blev givet væk. Jagten går nu ind på at finde barnet, så Rebekka må vende tilbage til Afrika. 

I Afrika lever Angel som børnesoldat, hun blev kidnappet på vej hjem fra skole da hun var 10 år. I dag er hun sytten og er på vej til, at stikke af fra Obersten, der er lederen. Obersten er et modbydeligt menneske og Angel drømmer om at tage hævn over ham for alt det han har gjort mod hende og de andre børn. Obersten er selv forsvundet og Angel vil nu finde ham, men det kræver at hun slipper udset væk fra flokken. 

I mens i København bliver der fundet et lig af en afrikansk kvinde, der har fået skåret det ene ben væk. Hvorfor er benet væk og hvorfor er hun død? Politimanden Kim bliver sat på sagen og den er ikke hel nem at løse. 

Hvad har de tre historier med hinanden at gøre og hænger de overhovedet sammen? - ja det må du læse bogen for at finde ud af. 

Anna Ekberg har gjort det igen, skrevet en vanvittig fortælling, en af disse fortællinger, som får de små nakkehår til at rejse sig, får dig til at bide negle, til at sidde på kanten af stolen og til at vende side efter side for du må bare finde ud af hvad der sker med Rebekka og Angel. De to herrer bag Anna Ekberg, Anders og Jacob, formår simpelthen at skrive så godt, velskrevet, spændende og nervepinende. De har helt styr på hvordan man skruer et plot sammen så det holder hele vejen igennem. Jeg er vild med "Havets børn" og kan ikke rose og anbefale den nok. Så har du endnu ikke læst den, så se da at komme i gang, for denne må du ikke snyde dig selv for.
  
                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

2 kommentarer:

  1. Den bliver skrevet på min ønskeseddel, når du anbefaler den så meget <3
    God weekend <3
    Kram

    SvarSlet