tirsdag den 5. november 2019

Det tavse vidne af Elly Griffiths

 (Copyright Sascha Jensen/Livetidukkehuset)

*Reklame*
Krimi
Udgivet 2019
Serie: Ruth Galloway #5
★★★★★

En af Ruth's gamle venner Dan Golding mister livet i en brand og Ruth bliver meget berørt af beskeden. Nogen dage efter, at Ruth har fået beskeden modtager hun et brev i sin postkasse fra netop Dan og indholdet i brevet får Ruth's sorg til, at blive til mistænksomhed, for hvad skete der egentlig? Blev Dan i virkeligheden myrdet og hvorfor?

Ruth tager nu til Blackpool, som var der Dan boede, men det er Nelsons gamle territorium og der hvor hans mor stadig bor og Ruth kan mærke, at hun har det svært ved, at skulle overtræde Nelson's nabolag og vælger ikke, at fortælle ham, at hun tager dertil. Nelson og hans kone er dog også i Blackpool og det er uundgåeligt, at de støder på hinanden.

Inden Ruth får set sig om er hun involveret i en sag, der har tråde tilbage til en gruppe nynazister og til en gruppe helsedyrkere, og der kommer til, at ske lidt af hvert før Ruth har fået frem til sandheden om Dan og hans død.


 (Copyright Sascha Jensen/Livetidukkehuset)

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af Elly Griffiths og hendes serie om Ruth Galloway, dog kunne denne ikke leve helt op til mine kæmpeforventninger til bøgerne. Jeg synes ikke det er den bedste af de fem, der indtil nu er udkommet på dansk, men når det er sagt, så har den alligevel alt det en Ruth-krimi skal indeholde. Jeg er glad for, at der stadig bliver lukket mere og mere op for fortællingen om hvem Ruth og Nelson er og hvordan det går med deres lille datter.

Jeg er simpelthen vild med den nørdet, tykke og kikset hovedperson Ruth. Hun er atypisk på alle måder og ligner ikke de heltinder vi normalt møder i krimier. Og det hjælper meget på det, at Elly Griffiths er vanvittig god til, at skrive og beskrive på en skønherlig og præcis måde, så du som læser ikke er i tvivl om hvor hun gerne vil hen med hovedpersonen men bestemt også med historien og plottet. 

Det har været en fornøjelse at være i selskab med Ruth, Nelson og alle de andre igen og jeg venter i længsel på, at det bliver foråret 2020 så vi kan få lov, at læse bind seks i serien. 

Jeg vil som altid anbefale serien til jer, der er vild med krimi og med serien om Ruth. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar