mandag den 14. oktober 2019

Nora eller Brænd Oslo brænd af Johanna Frid

(Copyright Sascha Jensen/Livetidukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar fra Gads Forlag
Udgivet 2019
Autofiktiv roman
★★★★★

"Hvor jaloux kan man egentlig blive? Hvor hyppigt kan man tjekke et fremmed menneskes instagramprofil?" 

Mød svenske Johanna, der er kæreste med danske Emil, som har en ekskæreste Nora fra Norge. I følge Johanna er Nora alt det hun ikke selv er, smuk, fotogen og elsket på de sociale medier og så er hun norsk! Så bliver man bare ikke mere perfekt. 

Johanna finder ud af ved et tilfælde, at Emil har kontakt med Nora og planlægger, at se hende nu her når hun kommer til København inden længe. Johanna har svært ved, at skjule sin jalousi og stalker Nora på Instagram og er tæt på, at ødelægge julen og forholdet til Emil. 

"Nora eller Brænd Oslo brænd" er en autofiktiv roman, det vil sige, at det er Johanna's egen historie skrevet i romanform. Roman er fuldt med sort humor og tager fat i et eviggyldigt emne, nemlig jalousi, som mange mennesker lider af. Nogen kan styre det hvor imod andre ikke kan. Det er en roman om hvordan man til tider tackler sin jalousi og det er ikke altid pænt det man ender med, at gøre. 

Jeg er vild med fortællingen og synes den giver noget stof til eftertanke, jeg har aldrig været den jaloux type, så det mere processen med hvordan vi behandler hinanden, som gør indtryk på mig. Jeg synes, at Johanna fortæller sin historie på en fin og god måde, og den eneste hun udlevere er sig selv, det virker til, at hun er meget loyal over for både Emil og Nora. 

Det er en roman hvor du både bliver vred og glad. Du bander af Johanna men du griner også over hendes fantastisk måde, at fortælle på, så det hele bliver lidt mere let, men tanke på emnet i bogen. 

"Nora eller Brænd Oslo brænd" er en letlæsning og hurtig læst bog, den er ikke så lang men det er helt igennem en skønherlig oplevelse. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar