lørdag den 12. oktober 2019

Mordet på en havfrue af Rydahl & Kazinski

(Copyright Sascha Jensen/Livetidukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar fra Politikens Forlag
Udgivet 2019
Krimi
★★★★★

Kan man tillade sig, at skrive en krimi hvor vores allesammens ynglingsdigter H.C. Andersen bliver beskyldt for mord men ender som detektiv? JA, det kan man godt, især når det lykkedes og det må jeg sige, at det helt sikkert gør for forfatterne Rydahl og Kazinski. 

Den unge Andersen vender hjem fra Italien med et liv i ruiner og han aner ikke hvad han skal stille op med sig selv og sit liv. Han er fattig, ingen læser hans bøger og han hånes og bliver kaldt papirklipperen. Han kan evt. overleves ved, at skrive til børn, men han er ikke meget for de små udyr, men noget skal han jo lave.

Midt i Andersens elendighed fiskes et lig op i Københavns kanal, det viser sig, at være en skøge, som Andersen har besøgt en gang imellem. Kvindes søster, skøgen Molly, er ikke i tvivl om, at det er ham den underlige digter H.C. Andersen, som står bag og politiet tror på hende. 

Hvad gør Andersen nu? Han slår sig sammen med Molly og får hende overbevist om, at han ikke er morderen. 

"Mordet på en havfrue" er skrevet af forfattermakkerparret A.J. Kazinski og forfatter Thomas Rydahl og det er da et fantastisk stykke arbejde de har gjort sig med denne krimi. Den er virkelig velskrevet, spændende og underholdende. 

Krimien handler om en grænseløs kærlighed og om hvordan to mennesker fra to vidt forskellig verdener kan finde sammen i et venskab, der vil vare for altid. Det er en historie om, at gøre en national helt til formodet morder og en fortælling, der kan få os til, at se fortiden med helt nye øjne.

Jeg er fan af dette makkerskab og håber de skriver flere finurlige og skønherlige krimier hvor de udfordre os læser ved, at vælge en hovedperson man ikke havde set ville blive valgt. 

(Copyright Sascha Jensen/Livetidukkehuset)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar