fredag den 20. september 2019

Hende der må dø af David Lagercrantz

(Copyright Sascha Jensen/Livet  i dukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar fra Modtryk
Udgivet 2019
Krimi
Serie: Lisbeth Salander #6
★★★★★★

 Salander og Blomkvist er tilbage i deres vante stil.

En hjemløs mand findes død i en park i Stockholm, i hans lomme findes en seddel med Mikaels telefonnummer. Ved første indtryk ligner det et almindeligt, trist og ensomt dødsfald men retsmediciner Fredrika Nyman er ikke enig og tager kontakt til Blomkvist. 

Blomkvist har ikke lyst til, at blande sig i Nymans efterforskning men da han finder ud af at den hjemløse flere gange har fablet om Sveriges forsvarsminister beslutter han sig alligevel for, at involvere sig i sagen. Som altid søger Blomkvist hjælp hos Salander, men hun er travlt optaget af sin egen hævntogt.

Salander vil langt om længe gøre op med fortiden da den bliver ved med hjemsøge hende og hun rejser til Rusland for, at gøre regnskabet op med sin søster Camilla. 

(Copyright Sascha Jensen/Livet  i dukkehuset)
David Lagercrantz har skrevet den sidste bog i serien om Lisbeth Salander og det gør han perfekt i følge denne skribent. Jeg er simpelthen vild med den måde han igen formår at gribe fat i Salander/Blomkvist universet og forsætte der hvor han slap i sidste bind. 

"Hende der må dø" er spændende, interessant, vild, vanvittig og skrevet i Lagercrantz gode måde, "at skrive og fortælle en historie på" stil. 

"Jeg vil være katten, ikke musen"

Jeg anbefaler bogen til jer, der har læst de andre i serien og gerne vil have denne fantastiske afslutning med. 

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig, håber at David Lagercrantz ombestemmer sig og forsætter serien

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh ja det gad jeg også godt han gjorde :)

      Slet