lørdag den 3. august 2019

Mine unge år Kim Larsen af Jens Andersen

(Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar venligst sendt af Politikens Forlag
Udgivet 2018 
Biografi
★★★★★

Jeg vil mene, at hele Danmark kendte Kim Larsen, store som små. Og nu har vi alle mulighed for, at lære mere om ham i bogen "Mine unge år". Her følger vi Kim Larsen fra hans spæde barndom og frem til årene hvor Gasolin blev dannet. Mere nåede Kim og Jens desværre ikke før Kim dødede i September 2018. 

Kim Larsen og Jens Andersen mødtes gennem det første halvår af 2018 hjemme i Kim's køkken i lejligheden i Odense. Her sad de og snakkede sig gennem Kim's liv og resultatet er blevet virkelig godt. Det er blevet til en bog, som giver os danskere et virkelig troværdigt indblik i hvem Kim Larsen var gennem sin opvækst. Og hvorfor Kim blev til den han blev. 

Flere gange under min læsning havde jeg det som om, at jeg sad med hjemme i køkkenet hos Kim og lyttede til en lang fortælling uden slutning. Kim fortæller på en indlevende og fantastisk facon så det hele virker meget mere ægte end flere andre biografier. Og ja, så hjælper det også på det af Jens Andersen er ekspert i, at fange essensen af hvad, der bliver fortalt også skrive det sammen til noget helt usædvanligt brugbart. 

Biografien er underholdende, velfortalt, velskrevet, indlevende, rørende og lige i min ånd. 

Jeg anbefaler bogen til fans af Kim Larsen men egentlig også til ikke fans, for med Kim' historie får vi faktisk også et stykke Danmarkshistorie fortalt, derfor synes jeg alle burde læse "Mine unge år". 

1 kommentar: