lørdag den 17. august 2019

Kvinden med dødsmasken af Mads Peder Nordbo

                                                    (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Eksemplar venligst sendt af Politikens Forlag
Udgivet 2019
Krimi
Serie: Matthew & Tupaarnaq #3
★★★★★★


"EN MAND FINDES DØD PÅ BUNDEN AF EN BRØND".


I Grønland findes en mand død ved de gamle vikingeruiner i Sandnæs. Da det viser sig, at manden er blevet dræbt for nylig af en kvinde, som selv har været død og begravet i mere end et halvt år, bliver der skabt frygt og panik i det lille samfund. 

Med mandens død spreder der sig en masse spørgsmål og rygter. Kan det være en levende død, som er morderen? Kan det være en qivittoq? Altså en mystisk skabning, hvis eneste mål er hævn, men hævn over hvad, hvem og hvorfor? 

Politiet retter med det sammen deres opmærksomhed mod Tupaarnaq. Tupaarnaq, som har siddet i fængslet for, at dræbe sin far. Kvinden, som er forsvundet. 

Tupaarnaq har en ven i verden og det er journalisten Matthew Cave, som vil gør alt hvad han kan for, at bevise, at hun er uskyldig. Han rejser til Danmark for, at snakke med den psykolog, som behandlende da hun sad i fængslet. Men han finder ud af, at hun ikke er den han troede og han rejser tilbage til Grønland. I Grønland finder, han ud af, at der er blevet begået flere mord mens han var i Danmark. Og da han finder sig selv på bunden af selv samme brønd, som den døde mand må han sande, at han er både mistænkt og jaget vildt.

                                                        (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Mads Peder Nordbo, jeg har sagt det før men siger det gerne igen. DU ER FOR VILD EN FORFATTER. Igen har du begået en skindsyg vanvittig spændende og total gennemført fortælling. 

"Kvinden med dødsmasken" er barsk læsning, det er læsning, som tager der med til den mørke side af Grønland. Det er rørende og velskrevet læsning. 

Med "Kvinden med dødsmasken"  får du en krimi, der beviser, at Mads er med i ligaen over de største krimiforfatter i verden. Det er en krimi, der indeholder lige præcis hvad den genre skal indeholde. Plottet i historien hænger ikke bare sammen i dette bind, men sammen med plotterne i de to foregående bind. Forfatteren formår, at samle op der hvor vi slap Matthew og Tupaarnaq sidst. 

Mads ved hvad han laver og med dette bind sætter han sig for alvor fast i toppen af poppen. Når du som læser er i gang med bøgerne har du en klar fornemmelse af, at du er del af historien. Mads Peder Nordbo er ekspert i, at skrive visuelt, så der nærmeste kører en film inde i hovedet på en. 

Jeg kan ikke anbefale "Kvinden med dødsmasken" nok eller for den sags skyld de to foregående , det er noget af det bedste inden for krimigenren jeg nogen siden har læst. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar