fredag den 4. januar 2019

Hvor intet bryder vinden af Leonora Christina Skov

                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)  

                                                                *Reklame*
                        Eksemplar fra Politikens Forlag - Udgivet 2018 - Roman - ★★★★★/6


Syv meget forskellige mennesker samlet på en hidtil ubeboet Ø. De er alle kunstnere og forskere og har fået tildelt et frit arbejdsophold på øen af en ukendt fond og velgører. 

De har alle glædet sig til opholdet, men havde ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig af de skulle være totalt afskåret fra omverdenen. De har ikke mulighed for, at komme i kontakt med nogen og de har heller ikke mulighed for, at komme væk fra øen. 

Da den ene af gæsterne forsvinder i skoven og en anden falder i døden, indser de, at der er noget galt og snart er deres livshistorier og hemmeligheder flettet ind i hinanden. For har de i virkeligheden noget til fælles, som gør, at netop de syv blev tildelt opholdet?

                                                          (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Leonora Christina Skov har skrevet en thrillerlignende roman, med spænding på højt plan og et psykologisk spil, der er virkelig godt skruet sammen. 

"Hvor intet bryder vinden" er en historie om, at finde ud af sandheden koste hvad det koste vil. Om ikke, at give op og om, at stå ved hvem man er. Romanen er en samtidsroman, som er et sansemættet portræt af syv mennesker og deres skæbne, hvor de bliver tvunget til, at se deres egen problemer og sandhed i øjnene. 

Leonora Christina Skov har endnu en gang overbevidst mig om, at hun kan noget med det danske sprog, for igen er der flow i hendes fortælling, og hun er rigtigt god til, at lege med sætningerne. 

Jeg anbefaler bogen til fans af Leonora's forfatterskab, også selv om de seks bøger jeg indtil nu har læst, er meget forskellige og på ingen måde kan sammenlignes, vil jeg mene, at Leonora er en af de bedste danske forfattere vi p.t har. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar