torsdag den 10. januar 2019

Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget af Jonas Jonasson

                                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*
Eksemplar fra Modtryk - Udgivet 2018 - Roman - Serie: Allan Karlsson #2 - ★★★★/6


Allan Karlsson bor på Bali og er meget tæt på sin hundred og et-årige fødselsdag, men han keder sig og tænker, at der snart skal ske noget igen. Allans ven Julius beslutter sig for, at de skal på eventyr på fødselsdagen og lejer en luftballon. Men selvfølgelig kommer det ikke til, at gå som planlagt og de falder ned midt i det indiske ocean, og nu må alt håb da være ude. Men nej ikke når der er tale om Allan Karlsson...….der findes altid en løsning og nogen gange kommer den uden af han selv opdager det. 

Jonas Jonasson havde egentlig sluppet Allan Karlsson og besluttet, at der ikke skulle komme flere bøger om ham. Men Allan blev ved med at banke på og det er der kommet en sjov og vanvittig skør fortælling ud af.I "Den Hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget" tager Jonas Jonasson os med til et velkendt miljø med en gammel mand, der har levet livet og mødt en masse mennesker gennem livet. Og det er ingen undtagelse i denne. Igen bliver Allan reddet af de forbindelser han har skabt gennem sit lange liv og de tilfældigheder han har stået igennem. 

"Den Hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget" er finurlig, skæv og vidunderligt skrevet og fortalt. Og jeg hyggede mig voldsomt meget det meste af tiden, dog var der lange passagerer hvor jeg gik lidt i stå. Og bogen kom, i min optik, aldrig helt op på samme niveau som "Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt". 


2 kommentarer:

 1. Hvor fin en anmeldelse, jeg bliver jo helt nysgerrig på også at læse bogen <3
  Rigtig god aften og tak for inspiration.

  Kærlig HIlsen Kirsten
  http://kirstenthulesen.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Dejligt, at kunne inspirere til andres læsning.

   Slet