lørdag den 29. december 2018

Kodenavn Alice af Kate Quinn

                                                    (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)    

                                                              *Reklame*
                             Eksemplar fra HarpersCollins - Udgivet 2018 - Roman - ★★★★/6


Vi befinder os i 1947 og verden er præget af efterveerne fra 2. verdenskrig.  Amerikanske Charlie St. Clair er ung, ugift og gravid, og er meget tæt på, at blive smidt ud af sin anstændige familie. Hendes mor slæber hende med til Frankrig for, at for ordne det lille problem. Men Charlie stikker af og flytter til London, inden hendes mor får taget sig af graviditet, med sig har hun håbet om, at hendes elskede kusine Rose stadig er i live og hun er fast besluttet på, at hun vil finde ud af hvad der er sket med hende. Men kan Charlie klare sig selv i London uden en ægtemand ved sin side. 


Vi befinder os også i store dele af bogen i 1915 hvor den store krig er et år inde. Eve Gardiner drømmer om, at kunne bidrage i krigen mod tyskeren. Eve får faktisk chancen da hun bliver erhvervet som spion. Og hun kommer under vingerne på Lilli med kodenavnet Alice.

30 år senere bor Eve i en gammel villa i London, og lever et stille og roligt liv. Men det er kun til den dag en ung gravid amerikaner flytter ind og nævner et navn hun ikke har hørt eller tænkt på i flere år. Sammen finder de ud af hvad der egentlig er sket og hvordan det hele hænger sammen. 

Kate Quinn har skrevet en virkelig god, spændende og sammenhængende fortælling om kærlighed, krig og tab. Jeg var fanget fra side et og heppende hele vejen igennem på, at det lykkedes for Charlie og Eve at finde frem til sandheden. 

"Kodenavn Alice" er en velskrevet bog, med to kvindelige hovedpersoner, der er stærke, fantastiske, men også sårbare. Det er to kvinder, der må kæmpe deres kamp for at kunne overleve trods de odds skæbnen har for dem. 

Kate Quinn har skrevet en fremragende historisk roman, som giver os et rigtig god indblik i livet omkring Den Store Krig og 2. Verdenskrig.

Jeg anbefaler bogen til alle jer, som kan lide at læse historiske romaner med masser af dybde og en god fortælling bag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar