onsdag den 17. oktober 2018

Nordisk vildt af Daniel Dencik


                                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)            

                                                                     *Reklame*
                          Eksemplar fra Politikens Forlag - Udgivet 2018 - Roman - ★★★★★/6


Vi møder brødrene Silas og Elias, der er tvillinger men de er også vokset fra hinanden. Da de var unge var de meget tætte og lavede stort set alt sammen, men så møder de Sara og det er ikke fordi Sara som sådan laver spild mellem dem, men der sker bare et eller andet den nat. 

I deres voksenliv har Silas valgt et liv som soldat og narkoman hvor i mod Elias har valgt et liv med kone og barn, et stille og roligt liv hvor kvantefysik går hånd i hånd med den jødisk mystik kabbala. I øvrigt er det Sara som Elias har giftet sig med, det lå ellers lidt i kortene i ungdommen at det var Silas, hun ville ende op med. Men sådan blev det ikke.

Sara søger for, at de to brødre i hvert fald ser hinanden en gang om året, hvor de mødes på det gods som de har arvet fra deres morfar. Men denne gang sker der en tragisk ulykke under en bukkejagt, og de to brødre må finde hinanden igen, for at kunne redde sig selv. 

                                                   (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

"Nordisk vildt" er for vild! Det er en fortælling, som kræver din fulde opmærksomhed mens du læser, for der er så mange elementer i den, som det lykkedes Daniel Dencik, at få flettet sammen på mesterlig vis. Og tro mig når jeg siger, at ALT falder på plads til sidst. Så giv ikke op, hvis der er noget du ikke forstår undervejs. 

Daniel Dencik skriver simpelthen fremragende og leger med sproget på en vidunderlig finurlig måde, han kan altså bare noget med det danske sprog, og fordi er han så vild dygtig til det, kan han tillade sig, at lave sætninger, der ikke normalt lyder sådan som de kommer til udtryk her. 

Fortællingen er barsk, gribende, spændende, anderleders, og den handler om broderskab, kærlighed, tvillinger og om den store og dybe forbandelse ved at være i besiddelse af en høj intelligens. 

Så jeg kan kun anbefale "Nordisk vildt" hvis du er til en bog, hvor din tålmodighed bliver sat på en prøve, forstået på den måde, at du bare gerne vil videre i bogen, så du kan få svar på alt det du ikke forstår med det samme.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar