tirsdag den 23. oktober 2018

Liv for hver en pris af Kristina Sandberg

                                                        (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)          

                                                                *Reklame*
               Eksemplar fra Modtryk - Udgivet 2018 - Roman - Serie: Maj-trilogien #3 ★★★★★/6


Vi er nået til tredje og sidste bind i trilogien om Maj. Maj og Tomas' børn er blevet store og livet går sin gang. Der er knas i deres ægteskab og Tomas falder stadig i med alkoholen en gang i mellem. Det er ikke nemt, at være Maj og holde styr på facaden når alt inde i hende går i stykker hver gang Tomas laver sine numre. 

Maj selv går og ikke har det så godt, hun er så svimmel hele tiden, er der mon noget alvorligt galt med hende eller er det problemerne med Tomas som går hende på? Maj må til lægen da det bliver værre og hun er begyndt, at bløde meget og tit, men måske er det bare overgangsalderen, men det viser sig, at være mere alvorligt. 

Inden ægteparret får set sig om flytter Anita hjemmefra for at studere i Lund, hvorfor dog så langt væk tænker Maj. Men det går ikke helt så godt for Anita og Tomas og Maj må hente hende hjem. Mon hun bliver rask igen og finder sig en mand?

Lasse er en vild ung mand, der har svært ved at falde til ro. Han får sig dog en uddannelse og fast arbejde, så helt galt kan det vel ikke gå. 

Den eneste det ikke går helt så godt med er Tomas, alt synes at gå galt og de må sælge deres sommerhus. 

                                                  (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Også denne er skrevet i et fint og poetisk sprog hvor forfatteren leger med sproget på en skønherlig måde. Fortællingen er fin og er med til, at fortælle om den udvikling vi kvinder har været igennem fra 1930'erne til 1960'erne. Det er en vigtig trilogi, som sætter fokus på kvindernes historie.

"Liv for hver en pris" fortæller os slutningen på Maj's historie på en unik måde, og det er en bog med en fortælling, der både gør at du bliver rørt og berørt af at læse videre på Maj's skæbne. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar