tirsdag den 9. oktober 2018

Huset på klippen af Elly Griffiths

                                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)        

                                                                     *Reklame*
         Eksemplar fra Gads Forlag - Udgivet 2018 - Krimi - Serie: Ruth & Nelson #3 -  ★★★★★★/6


Ruth Galloway er netop vendt tilbage fra sin barselsorlov da der bliver fundet et lig for enden af en klippe, som et hold arkæologer har gravet frem i forbindelse med en opgave, de er sendt ud på. Ruth prøver, at få livet med arbejde og et lille barn til at gå op, men det er ikke helt let. Faderen til barnet, Nelson, der er gift, vil gerne være en del af det, men Ruth har valgt, at klare det selv. De bor i et lille samfund og der kan hurtige komme besværligheder ud af det, hvis han skal anerkende og stå frem som barnets far. Ruth bliver en del af efterforskningen som netop ledes af Nelson, og det er ikke helt så nemt for nogen af dem, at skulle gå op og ned af hinanden. De har ikke helt for afklaret deres situation omkring deres engangsknald, der som bekendt mundende ud i af Ruth blev gravid. Da endnu et lig bliver skyllet op på stranden, går det op for dem, at der kan være tale om hemmeligheder fra 2. Verdenskrig, som det var meningen skulle være begravet for evigt sammen med ligene. Og inden de to får set sig om er de begge i livsfare. 

                                                          (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 


Elly Griffiths er og bliver for VILD! Hun har gjort det igen, skrevet en fantastisk, vidunderlig, spændende og velskrevet krimi, der igen er skrevet så visuelt, at det føles som om du er til stede i historien. Elly kan noget med sin skrivestil, hun formår, at holde læseren fanget fra første færd, og indtil sidste punktum er sat. Hun får hele plottet til, at hænge sammen, og selv om vi følger det sammen persongalleri som i de to forgående bøger, så bliver der løftet mere og mere op for deres historie, så du for hver bog lærer dem bedre af kende. Jeg er vild med, at der er en afsluttende historie i hver bog, og igen som jeg også skrev i anmeldelsen af "løgnens hus"  at selv om, det ikke er mord, som er beskrevet ned til mindste detalje, så lover jeg dig, at du kommer ud på endnu en nervepirrende rejse. En rejse, der får de små nakkehår til at rejse sig, og en rejse hvor du har nedbidte negle bagefter. Det er et glædeligt gensyn med gode venner, som levede helt op til mine skyhøje forventninger til både Elly og hovedpersonerne Ruth og Nelson. 

                                                          (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 


Så har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Elly Griffiths og hendes forfatterskab, ja så er der kun en ting, at sige: SE DOG AT KOMME I GANG! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar