fredag den 3. august 2018

Min muse af Jessie Burton

                                         (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

                                              *Reklame for Hr. Ferdinand/Politikens Forlag*
                                  Eksemplar fra forlaget -  Udgivet 2018 - Roman - ★★★★★★/6


"...… en varm, charmerende roman om kærlighed, frihedstrang og fortidsmysteriers evne til at finde vej ind i nutiden."

I 1967 møder vi Odelle, der oprindeligt er fra Trinidad, men har bosat sig i London og arbejder på det fornemme Skelton-galleri. Hun deler lejlighed med en veninde, men da denne veninde står over for og skal giftes flytter hun også ud og Odelle er nu er alene. Ved brylluppet møder hun Lawrie, som hun senere indleder et forhold til. 

Lawrie har arvet et billede fra sin mor, et maleri, der altid har hængt i hans hjem. Han tager billedet med til det galleri, som Odelle arbejder på. Og sandeheden omkring billedets oprindelse og maleren bag går i gang.

For, at finde sandheden må vi tilbage til 1936 i Malaga, hvor en engelske familie flytter ind i huset ved siden af Teresa og Isac. Teresa får arbejde hos familien og Isac, der er oprører og underviser men også maler forelsker familiens datter Olivia sig i, men den kærlighedshistorie ender som hun gerne vil. 

Jessie Burton formår, at flette de to historier sammen på en flot og velskrevet måde, en måde der får det hele til, at gå op i en højere enhed, og du som læser får lyst til, at læse videre og gætte på hvordan sandheden om maleriet hænger sammen med de to fortællinger. 

Jessie Burton har skrevet et mesterværk og den lever hundrede procent op til mine meget store forventninger til den. Fortællingen er spændende og poetisk på en og samme tid, den er ikke mindre end FANTASTISK. Jeg kan ikke vente med, at der kommer mere fra Jessies hånd.

Jeg anbefaler "Min muse" til jer, der gerne vil læse en helt igennem i orden roman. Og nu I er ved det, så tag også og læs "Dukkemageren" af samme forfatter. 

                                                                (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar