lørdag den 16. juni 2018

Kastanjemanden af Søren Sveistrup

                                                          (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Politikens Forlag - Udgivet 2018 - Krimi - ★★★★★★/6


"I en forstad gør politiet et uhyggeligt fund. En yngre kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Hendes ene hånd er skåret af. Over hende hænger en lille kastanjemand."

Naia Thulin, den unge efterforsker bliver sat på sagen og hun får tildelt den noget udbrændte makker Mark Hess, der lige er landet i Danmark igen. Mark har været lånt ud til Europols Hovedkontoret i nogle år, men de har smidt ham hjem mens der kører en sag på ham. Ingen af de to gider egentlig hinanden og da det hurtigt viser sig, at Mark ikke har lysten til at arbejde og har en ide om han hurtigt sidder i flyet retur til Haag, tager Naia sagen i egen hånd. Det viser sig dog, at de er nød til, at samarbejde og langsomt begynder de at gøre nytte af hinanden. 

På den kastanjemand, der hang over liget af kvinden, findes der et sæt fingeraftryk fra en pige, som forsvandt for et år siden. Sagen er opklaret da der var en som tilstod mordet på hende, til trods for der aldrig blev fundet et lig. Men hvordan er hendes aftryk endt på den kastanjemand, der hang i legehuset? Og ved hendes forældre noget om det? Pigens mor er socialminister og har haft orlov i et år siden datteren forsvandt, men er nu tilbage på jobbet, men det viser sig måske at være en dårlig ide. Allerede første dag modtager hun trusler, og det synes ikke at ville tage nogen ende. Hendes mand Steen drikker og har svært ved at hold sammen på sig selv. Og deres søn Gustav prøver at leve videre men det er ikke nemt med en far der drikker og mor, der er i søgelyset. 

Da de finder endnu en kvinde myrdet, og der også findes en kastanjemand på gerningsstedet med den unge piges fingeraftryk på, må Naia og Mark begynde at lede efter spor der kan forbinde mordet på pigen og kvinderne med hinanden, der bare lige det, at morderen til pigen sidder inde, så det er jo næppe ham, der er på spil. Men hvordan hænger det hele sammen og de to efterforsker ved de arbejder mod tiden, for der er højst sandsynligt flere mord på vej, både Naia og Mark er nemlig overbevidst om, at det ikke er slut med de to kvinder, de har fundet. 

                                                           (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Velkommen til en ny krimforfatter eller hel ny er han så heller ikke, han har skrevet et hav af tv-manuskripter blandt andet til Forbrydelsen, men på forfattersiden er han debutant og sikker en debutkrimi han har skrevet. Søren Sveistrup har skrevet et mesterværk og en mursten af en krimi, men der er lige de sider, som der skal være for, at kunne fortælle historien, som for øvrigt godt måttet have været endnu længere hvis det stod til mig. Jeg havde slet ikke lyst til, at slippe fortællingen da jeg nåede til sidste side. Bogen er fangende, spændende, velskrevet, velfortalt, og giver et godt gys fra side et til allerallersidste side. Der er knald på og siderne vender sig selv. Krimien er på alle måder sindssyg, den har et psykologiske twist der sparker røv, og jeg elsker når jeg selv føler, at jeg har styr på plottet men at det så viser sig at jeg var helt ude at skride, for jeg havde jo ikke ret, sådan er det med "Kastanjemanden", jeg viste jo ikke en dut om noget da det bliver afsløret hvem der er står bag morderne og da slet ikke hvorfor der blev slået ihjel. SÅDAN Søren Sveistrup! Foresæt endelig med at skrive bøger.

Søren Sveistrup, skriver simpelthen så levende og visuelt, at du som læser bliver et med bogen og der kører den vildeste film inde i dit hoved. Krimien er nervepirrende, du sidder på kanten af stolen og har ingen negle tilbage når du er færdig med bogen. F*ck den er VILD!                                                       (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

"Kastanjemand kom indenfor, kastanjemand kom indenfor har du nogen kastanjer med til os i dag?" 

                                                   (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

4 kommentarer:

 1. Sikke dog nogle smukke kastanjer :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er meget pæne :) Ville bare gerne have haft dobbelt så mange, billedet blev ikke som jeg ville have det :(

   Slet
 2. Denne bog er lige rykket længere op på min ønskeseddel, for den lyder til at være fantastisk god <3

  SvarSlet