mandag den 18. juni 2018

Wiki over Miss Elises elendige liv af Caroline Ørsum

                                                           (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Høst & Søn - Udgivet 2018 - Roman YA - ★★★/6


"I over et år har Elise været moderator på Pale Blue Horizons danske fanside. Så da CrossroadsGirl, Monkey Boy, Moonlight-Kit og de andre fans aftaler at mødes inden koncerten, siger hun også ja, selvom hun er rystende nervøs." 

Elise har ingen venner som sådan, hun har været indlagt på ungdomspsykiatrisk afdeling i meget lang tid, men nu er hun flyttet hjem til sin far og papmor igen. Hun har sin søster, som støtter hende i alt hvad hun foretager sig, en far, der elsker hende men også kontrollere hende og en papmor, som styrer hendes overforbrug af chokolade, eller hun prøver på det. Elise mor er selv psykisk syg og indlagt og Elise ser ikke rigtig noget til hende. 

Elise er megameget fan af bandet Pale Blue Horizon og styrer deres danske fanside. Bandet kommer snart til Danmark og flere af de danske fans aftaler, at mødes inden koncerten for, at lære hinanden lidt bedre af kende. Elise er nervøs for mødet, og ved ikke hvordan hun skal opfører sig. Men til mødet går det meget godt og hun bliver venner med Mathilde, som sidder i kørestol og hendes ret så lækker bror Robin. Robin kunne Elise godt gå hen og bliver lidt forelsket i. Men vil venskabet med Mathilde holde og føler Robin noget for hende? Hvad vil der ske hvis de finder ud af sandheden om Elise?

Fortællingen er hurtigt læst, den er skrevet i et let og ligetil sprog, det er god og sætter fokus på det at være ung og anderledes både i form af psykisk sårbarhed og alvorlig sygdom. Det er en vigtig YA-roman som rigtig mange kan få glæde af at læse. 

Jeg anbefaler bogen til alle, der kan lide at læse YA ung som ældre,
vi kan alle lære noget af Caroline Ørsums bog. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar