mandag den 25. juni 2018

Giv ikke slip af Harlan Coben


                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Gads Forlag - Udgivet 2018 - Krimi - ★★★★★★/6


"En mystisk ulykke, en hemmelig klub, et regnskab der skal gøres op."

For femten år siden døde Nap's tvillingbror under mystiske omstændigheder, ham og hans kæreste blev fundet i udkanten af byen midt på togskinnerne. Hvad lavede de der og hvorfor dødede de? Politiet afskriver det som selvmord, men det tror Nap ikke på. Samme aften forsvinder hans egen kæreste og ingen synes at vide noget om hvor hun er henne heller ikke hendes mor. 

Nap uddanner sig til politimand for, at kunne følge med i om der sker en ny udvikling i sagen, men indtil videre er der intet sket. En sen aften banker det på hans dør og det er to kollegaer fra en by, som skal bruge ham i forbindelse med nogen spørgsmål. Det viser sig af en af hans gamle venner fra ungdomstiden er blevet myrdet og de har brug for svar. Det giver Nap en snert af håb for måske hænger det sammen med det der skete for alle de år siden. Hans håb bliver kun forstærket af at den kvinde der var til stede under drabet på vennen kunne være hans kæreste fra den tid. Men hvordan passer det sammen og hvorfor skulle hun dukke op nu?

I sin søgen efter svar støder Nap på løgne og hemmeligheder, som kan ødelægge selv det bedste venskab eller familie og muligvis splitte en hel by ad. Der er mere og mere som falder på plads for ham, men det har også sin pris, da han er tæt på at miste sin bedste ven undervejs, da det viser sig, at hun har hemmeligheder fra den aften for så mange år siden.  

                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

For hulan altså ham Harlan Coben skriver godt. Endnu en gang tager han total fusen på mig med sit plot, jeg var virkelig overbevidst om cirka halvdelen inden i bogen, at denne gang tog jeg fusen på ham, for jeg havde da regnet ud hvad der var plottet. Men nej, sådan kom det ikke til at ske, for Harlan er mester i at komme med et twist til sidst i sine fortællinger. "Giv ikke slip" lever fuldstændigt op til min store forventninger til Harlan, når Gad sender en af hans bøger på gaden, Harlan levere hver gang så denne anmelder er endnu engang glad. Fortællingen er rå, spændende, godt beskrevet, og forbinder fortiden megagodt sammen med nutiden. Harlan har det med, at skrive i et tempo hvor man virkelig gerne vil vide noget mere med det samme og han er ekspert i at stjæle ens tid og søvn. En mester udi kunsten at skrive en topdollar krimi hvor alt bare går som fod i hose og alt stemmer overens med hvad jeg forstiller mig forfatteren gerne vil med sin bog og hvor han gerne vil fører sine læsere hen. 

                                            (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jeg vil anbefale bogen til Harlan Coben fans og krimifans, for dette er krimi der er bid i også er den også megafed.

                                                        (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar