tirsdag den 22. maj 2018

Mænds hjerter af Nickolas Butler

                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 
       
Eksemplar fra Forlaget Klim - Udgivet 2018 - Roman - ★★★★★/6

"Camp Chippewa, 1962. Nelson Doughty på 13 er lidt af en outsider, men et af hans faste holdepunkter er den årlige spejderlejr. Dette år er noget helt særligt, for det bliver begyndelse på et forsigtigt og følsomt venskab med lejrens populære dreng, Jonathan.

De to forbliver venner gennem årene, mens deres liv udvikler sig vidt forskelligt. Jonathan får kone og børn, bliver skilt og arbejder hårdt for at gøre sin fars virksomhed til en succes. Nelson, forsat alene og socialt isoleret, kommer hjem fra Vietnamkrigen med uhelbredelige sår på sjælen og bliver spejderleder på Camp Chippewa. Da noget utænkeligt og chokerende sker på en lejr, hvor Jonathans barnebarn deltager, sættes Nelsons uselviskhed og dybden af mændenes venskab på en prøve."

Velkommen tilbage til 1962, hvor vi første gang møder Nelson og Jonathan. Nelson skal på spejderlejr sammen med sin far, men han vil faktisk helst bare være hjemme ved sin mor. Den mor, som han ved elsker ham og altid er der for ham. Hans far virker til ikke at kunne lide ham og synes aldrig han er god nok. Og for Nelson som ingen venner har bliver det ikke nemmere at skal på en lejr hvor han ikke kender nogen. Men det viser sig, at denne lejr bliver vendepunktet for ham. Han møder en spejderleder, der ser ham fra et andet synspunkt og som hjælper Nelson videre i sit liv. Derudover møder han den 2 årige ældre dreng Jonathan, som det viser sig, at han vil have et livslangt venskab med. Selv Nelsons far ender med at ændre syn på sin dreng, dog bliver det ikke ved men der var et lille klip af det på lejren. 

"Mænds hjerter" er en helt igennem gennemført velskrevet og velfortalt historie. Der er tænkt over detaljerne og alt passer bare sammen som fod i hose. Forfatteren har skrevet en vidunderlig og barsk fortælling om, at vokse op uden venner men hvordan et bestemt møde med en anden kan ændre på dette. 

"Mænds hjerter" tager os med på en rejse over fem årtier, den tager sin begyndelse i 1962 og vi slipper først Nelson og Jonathan igen i 2019. I disse fem årtier sker der en masse og selvom de to er vores hovedpersoner i historien får vi også den videre fortælling fra andres syn. Nickolas Butler har skrevet en roman, der er skønherlig og tager alvorlige emner op, som utroskab, mobbing, voldtægt, krig og fred. Forfatteren har fået det hele til at gå op i højere enhed og det får fortællingen til at hænge så fint sammen. 

Jeg vil anbefale bogen til jer, der bare gerne vil læse en god bog. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar