onsdag den 23. maj 2018

Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock

                                                               (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 
               
Eksemplar fra Lindhardt & Ringhof - Udgivet 2018 - Krimi - Serie: Kaldan&Schäfer 2 ★★★★★★ /6

"En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, den bramfri efterforsker Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?
Heloise bliver beordret til at droppe en kontroversiel artikel om PTSD-ramte soldater, fordi hun skal dække sagen om den forsvundne Lukas. Men da der dukker ting op i Lukas-sagen, der peger i retning traumatiserede soldater, får Schäfer brug for Heloises hjælp til at finde hoved og hale i et uhyggeligt virvar af spor: Hvem er Æblemanden, som skolebørnene taler om? Har Lukas’ mor et problem, eller dulmer hun bare sin angst med en cognac?"

Heloise og Erik er tilbage, som vi kender dem fra "Ligblomsten" i denne "nervepirrende psykologisk krimi om hævn, synsbedrag og ar i hjertet". 

Heloise er egentlig i gang med, at skrive på en artikel om hjemmevendte soldater og PTSD, men da en lille dreng forvinder og Heloise's gode ven Erik er på sagen, beslutter hendes chef, at droppe artiklen og pådutter hende, at skrive om drengen i stedet. Det er med blandende følelser, at Heloise går med til det og vælger i første omgang ikke at fortælle noget til Erik. Det viser sig, at den skole hvor drengen er forsvundet fra også er der hvor Lulu, barn af Heloise's bedste veninde går. Faren til drengen er Heloise's læge, så før hun får set sig om er hun mere involveret end som så. 

Erik er lige hjemvendt fra sin vinterferie på i sin kone Connies hjemland, da han bliver ringet op, at en dreng er forsvundet. Han smider alt hvad han har i hænderne og ligger alle sine kræfter i at finde drengen. 

Ud over at Heloise skal skrive om denne svære sag kæmper hun også privat med sit forhold til Martin. Martin vil meget gerne have børn og det er Heloise ikke interesseret i, faktisk befinder hun sig ved lægen for, at få en tid til abort da lægen bliver ringet op, at hans søn ikke er dukket op i SFO. Hvilket valg træffer Heloise, for lægen løber jo ud af døren før konsultationen er slut?  

Anne Mette Hancock har gjort det igen, skrevet en fabelagtig, vanvittig spændende, velskrevet og sindssyg god krimi! Anne Mette Hancock laver et virkelig godt stykke benarbejde, så alt i hendes bøger simpelthen giver mening og plottet kommer til at hænge sammen. Der er knald på fra første side og der bliver ikke lagt finger imellem noget som helst i historien. Og tro mig når jeg siger, at du kommer til, at sidde og binde negle på den yderste kant af sofaen. 

Jeg læste bogen mere eller mindre i et træk - kun afbrudt at min nattesøvn - da den er umulig at ligge fra sig. Siderne vender sig selv og forfatteren har skrevet fortællingen så uhørlig spændende, at du bare MÅ finde ud af hvad der skete med Lukas. 

Desuden blev jeg klogere af at læse "Mercedes-snittet", jeg vidste for eksempel ikke hvad pareidolia og mercedes-snittet var før jeg læste bogen. Det beviser bare igen, at forfatteren har styr på sin research og formår at gøre denne læser nysgerrig på begge begreber. 

Jeg anbefaler bogen til alle KRIMIFANS! Har I endnu ikke læst "Ligblomsten", så gør jer selv den tjeneste at læse den først. 

2 kommentarer: