fredag den 27. april 2018

Fortidens skygger af Kelli Estes

                                                          (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Eksemplar fra Gads Forlag - Udkommet 2018 - Roman - ★★★★/6


"Inara Erickson er single og bor og arbejder i Seattle, hvor hun netop har sikret sig en stor stilling. Hendes tilværelse forandrer sig imidlertid brat, da hendes elskede tante Dahlia dør og efterlader hende sin ejendom, Rothesay, på en lille ø, hvor Inara tilbragte alle sin barndoms somre.
Da Inara gennemgår huset, falder hun over et usædvanligt smukt silkebroderet ærme fra en kimono. Hun sætter sig for at undersøge historien bag det fortryllende broderi og afdækker dermed en grusom historie, som viser sig at være flettet sammen med hendes eget liv. Ærmet er broderet af Mei Lien, som for et århundrede siden blev tvunget bort fra sit hjem og sendt ud på en rejse, der beseglede hendes og hendes slægts skæbne, og som ikke alene ryster Inara i sin grundvold men også tvinger hende til at træffe et umuligt valg."
Når fortid møder nutid og det hele ender med, at gå op i en højere enhed, det er hvad der sker i "Fortidens skygger". Inara arver sin tantes gamle hus på en Ø og har egentlig besluttet sig for, at hun vil sætte det til salg. Men den dag hende og hendes søster er over på Øen for, at gense huset efter mange års fravær, er der noget inde i hende, der fortæller, at hun skal lave et hotel i bygningerne i stedet. 
En dag hun gennemgår huset falder hun ved et tilfælde over et ærme fra en kimono, som er så smukt broderet med meget bittesmå fine detaljer, som fortæller en historie. Hun beslutter sig for, at hun vil undersøge hvor ærmet kommer fra. Og dette bringer hende til Daniel, en professor i kinesiske historie. Jo mere der ser til hinanden og jo mere de ser til hinanden jo sødere musik opstår der og de forelsker sig. Men det kan der måske snart blive sat en stopper for, for hvad har ærmets historie fra fortiden med huset, Inaras familie og Daniels familie af gøre?
"Fortidens Skygger" er en virkelig dejlig fortælling om familieforhold, venskaber, kærlighed og om hvordan fortiden fortæller en historie, som vi ikke vidste fandtes. Kelli Estes har skrevet en herlig, god, og virkelig velskrevet feel good-roman. 
Jeg vil anbefale bogen til dem af jer, som elsker slægtromaner, især dem hvor fortid og nutid går op i en højere enhed. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar