mandag den 5. marts 2018

Kludedukken af Daniel Cole

                                                             (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

 Eksemplar fra Politikens Forlag - Udkommet 2017 - Spændingsroman - Serie: William Fawkes #1 ★★★★★★/6


"SEKS MORD ÉT LIG … og en efterforsker, der er ved at gå op i sømmene.

Det er et chokerende syn, der møder den garvede kriminalassistent William ’Wolf’ Fawkes en alt for tidlig morgen i en tom London-lejlighed, der ligger foruroligende tæt på hans egen. En halv meter over gulvet hænger et grotesk lig, smukt arrangeret foran et panoramavindue. Liget er syet sammen af dele fra seks døde mennesker, men det er hovedet, der tager pippet fra William Fawkes.

Morderen bag ’værket’ har ikke bare slået seks mennesker ihjel, han har også sendt politi og presse en liste over de seks næste ofre. Fawkes og hans hold skal nu bare opklare seks mord og afværge seks nye, mens hele verden holder øje med dem."

Sig goddag vores nye kriminalassistent William Fawkes, kaldes Wolf, der lige er blevet lukket ind i varmen igen i hans team på politistationen i London. Han angreb en drabsmand i retten da han blev frikendt, og det kostede Wolf en tur på psykiatrisk afdeling. I mellem tiden er han blevet skilt fra sin journalistkone. Da Wolf en meget tidlig morgen bliver kaldt ud til et mord ikke langt fra hans lejlighed i den knap så gode ende af byen, og ser liget, især ansigtet, er han ikke i tvivl om hvem der står bag. Dog kommer teamet på en stor opgave, da liget er sammensæt af seks forskellige mennesker, men hvem er de? Og hvorfor har morderen sendt en kommende "jeg slår disse" ihjel til Wolf's ekskone? Og hvorfor står Wolf på sedlen? Teamet skal nu i gang med, at løse alle de spørgsmål, som dukker op, og jo flere af ligene de får identificeret jo tættere er Wolf på sandheden om hvad det hele handler om. 

WOW - sikker en debut, aldrig har jeg læst noget så godt og spændende i en debut. Daniel Cole skriver både morsomt, velskrevet og spændende, der er gang i den fra første side og der er ikke sparet på detaljerne, og hvor er det rart med en forfatter som bare skriver det som det er men sammentidligt formår han også at lade en masse være op til læserens fantasi. Det er intet mindre end et MESTERVÆRK! 

"Kludedukken" er en af de historien, du ikke kan ligge fra dig, for du kunne jo gå glip af noget men det er også en af de historier du ikke vil have ender, for så sidder du jo tilbage og har læst en af de fedeste debuter meget længe. Derfor er det så godt, at kunne skrive, at denne heldigvis er en del af en serie, og mon ikke Forlaget udgiver den næste også. 

"Kludedukken" har et genialt plot, som fuldstændigt tager fusen på dig, eller det gjorde det i hvert fald på mig. Jeg var slet ikke forberedt på, at jeg skulle ende med at læse en så vanvittig spændende og spooky fortælling. 

Jeg vil anbefale bogen til alle, der kan lide, at læse både spændingsromaner og debutanter. 


                                                                (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

2 kommentarer:

  1. Åh hvor jeg dog elsker din blog, selvom du er en dyr dame - jeg får så mange bogønsker af at læse med hos dig :-) Denne bog kommer også på min ønskeseddel, for den lyder til at være lige noget for mig - hjertelig tak for at dele din læseoplevelse <3 Kram <3

    SvarSlet