torsdag den 14. december 2017

Postkort fra #28: Herbjørg Wassmo i Den Sorte Diamant.

                                               (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*I samarbejde med Det Kgl.. Bibliotek*

For en uge siden gik turen endnu en gang mod København, denne gang til Den Sorte Diamant. Det var faktisk mit første besøg i denne virkelig smukke og skønne bygning, men bestemt ikke det sidste. Det Kgl. Bibliotek havde nemlig inviteret mig med gæst til samtale mellem Herbjørg Wassmo og Kristina Stoltz.

Da kl. slog 20 gik de på, ved første øjekast tænkte jeg hold da op hvor er Wassom lille. Jeg har desværre aldrig haft fornøjelse af hende før, så inde i mit hoved skulle hun være højre. Men hun er et lille nips, men vanvittig køn og holder sig så godt, med tanke på, at hun blev 75 år i sidste uge. Det hele startede med, at Wassmo læste prologen fra den nyeste bog i Dina-trilogien op, (den nyeste er en opfølger til trilogien og hedder "Den der ser") og der efter gik samtalen i gang. 

                                                         (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Inden Wassmo og Stoltz gik på scenen blev de præsenteret af en medarbejder, som fortalte, at de den  gang de planlagde, de fire interviews i denne række af "International Forfatterscene" var deres drøm, at det var forfattere, som skulle interviewe en anden forfatter. Desværre havde det ikke været helt let, at få nogen til det, men med Kristina Stoltz var det lykkedes. Ideen er virkelig god synes jeg, desværre lykkedes det bare ikke særlig godt for Stoltz. Jeg blev simpelthen så øv over hvor dårlig hun var til det, flere gange snakkede hun med sig selv, og virkede virkelig ikke særlig sikker på hvad bogen egentlig er for en størrelse eller hvor stor og vigtigt Wassmo er for den nordiske litteratur.

Når det så er sagt, så var Wassmo da bare så skøn, vidunderlig og lige som jeg forstillende mig hun ville være, at lytte til. Jeg må jo indrømme, at jeg endnu ikke har fået dykket så meget ned i hendes forfatterskab, som jeg gerne vil, men hold nu op hvor hun var inspirerende at høre på, så det skal der laves om på. Nu skal der læses :) Jeg blev virkelig nysgerrige på hele Dina-universeret.

                                                       (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Det var en fornøjelse, at lytte til Wassmo i 1½ time og jeg kunne sagtens have lyttet meget længere.


                                                                (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Efter samtalen var der selvfølgelig, havde jeg nær sagt, signering og det benyttede jeg mig selvfølgelig af :)

                                                       (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Tusind tak til Camilla fra Det Kgl. Bibliotek for invitationen og til min veninde Lotte for, at ville tage med. 

2 kommentarer:

 1. Ih, hvor ville jeg gerne have deltaget, men var desværre ikke frisk på dagen. Men dejligt at læse om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh øv det var ellers godt :)

   Det kunne have været hyggeligt, at hilse på dig igen

   Slet