tirsdag den 7. november 2017

Den nye dreng af Tracy Chevalier

                                                  (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*

Titel: Den nye dreng
Forfatter: Tracy Chevalier
Forlag: Modtryk
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: Genfortællingsprojekt af Shakespeares skuespil
Bedømmelse: ★★★★

"DEN NYE DRENG er en spændingsmættet og intens roman om racisme, venskab, intriger, jalousi og forræderi."

Da Osei igen skal skifte skole for fjerde gang på seks år, ved han kun en ting nemlig, at han bare skal komme gennem den første dag så skal alt nemlig godt gå. Men kommer han gennem første dag uden problem? - det er netop hvad denne fortælling handler om. 

Osei er søn af den ghanesiske diplomat og er den eneste mørke dreng på hans nye skole og det i sig selv er en udfordring oven i at være en den nye dreng. Ikke alle på den nye skole er glade for hans ankomst, men især en pige Dee Dee virker oprigtigt interesseret i ham som person og ikke bare i hans hudfarve. I kølevandet på Osei's ankomst sker der en magtfordeling i skolegården og inden skoledagen er omme er intet som før. Der er især en dreng Ian som føler sig meget truet af den nye drengs tilstedeværelse og vil gøre sit for at skabe balancen tilbage i skolens hierarki, hvor vidt det lykkedes vil jeg ikke afslører her. 

I "Den nye dreng" følger vi en flok sjetteklasses-elever, som alle hunger efter at blive accepteret på godt og ondt. De kæmper om hinandens opmærksomhed og om hvem der bestemmer bedst. Fortællingen er spændende, godt fortalt og hænger sammen hele bogen igennem. Tracy Chevalier tager fat i nogen af livets store emner, som racisme, mobning og venskab. 

Som læser bliver du hevet helt med helt følelsesmæssigt, du både griner, græder, bliver sur og hvad der ellers kan med en når du bliver revet med af din læsning. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar