søndag den 1. oktober 2017

Fordele og ulemper ved at huske af Val Emmich

                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*

Titel: Fordele og ulemper ved at huske
Forfatter: Val Emmich
Forlag: Politiken
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★

Gavin har mistet sin partner Sydney, og oplever en voldsom sorg. Gavin er skuespiller og en dag hvor han i sin sorg brænder mange af Sydneys ting af filmer naboen ham, dog er Gavin ikke bevidst om det, men klippet ender på nettet og i nyhederne. Og omverden tror, at det nu slår klik for ham. Gavin pakker en taske og tager til New Jersey for, at besøge en gammel ven og her møder han Joan.

Joan er datter af familien og er kun ti år, men en ret begavet 10 -årige. Da hun var helt lille faldt hun og slog hovedet og siden har hun ikke været i stand til at glemme. Hun kan huske hver og en detalje, giv hende en dato og hun kan huske ALT. Joan er træt af det og vil ikke huskes for hende, der ikke kunne glemme, men vil gerne huskes for noget andet. Så hun vil deltage i en sangkonkurrence, som hun vil vinde, for så kan omverden forhåbentlig  huske hende for noget andet.

Hvad sker der når Gavin og Joan møder hinanden? Er det lige hvad de begge har brug for? Kan Gavin drage nytte af Joans hukommelse og kan Joan drage nytte af Gavin musikalske talent?

Fortællingen er bygget op med, at det skiftevis er Gavin og Joan, som er fortælleren og det fungere rigtigt godt. Romanen er hyggelig, sød og charmerede, det er skrevet godt, og sproget flyder, hvilket gør bogen nem, at komme i gennem. Val Emmich har skrevet en historie, som rammer dig lige  i hjertet, og du kommer til, at holde af personerne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar