tirsdag den 26. september 2017

Postkort fra #22 Møde med Michael Robak og Michael Enggaard på Politikens Forlag

*Reklame*

Livet i dukkehuset har endnu en gang været en tur i København til et forfattermøde, tak til Politikens Forlag for invitationen.

Denne gang stod den på en eftermiddag med to journalister, som også er forfattere, nemlig Michael og Michael. Henholdsvis en erfarende forfatter og en debutant, Robak som har udgivet sin anden roman ØM og Enggard som udkom med Svækling d. 22 Sep. 

                                                        (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Det var debutanten der lagde ud - undskyld Michael for, at billedet er så dårligt og at det ligner du beder, men det var desværre det eneste jeg fik taget mens du snakkede - Enggaard fortalte en masse om sin roman, hvor han fik ideen fra, hvorfor han har skrevet romanen, budskabet med den og meget mere. Enggaard fortæller, at han finder inspiration i sit daglig liv, om hvordan han og hans kone mistede et barn og hvordan det blev startskuddet til for alvor at komme i gang med forfatterskabet. 

Han fortæller også at han så småt er i gang med sin anden roman, jeg spørger ind til om det er en helt anden hovedperson eller om Ellen, der er med i Svækling evt. bliver videreudviklet, for hende er jeg noget nysgerrig på og kan godt se hende som en småkriminel sygeplejerske. Enggard grinede lidt og sagde, at den vinkel havde han ikke set komme omkring Ellen, så umiddelbart ikke. Og den næste bog bliver med et andet persongalleri.   

Da Enggaard havde snakket og os bogblogger ikke havde flere spørgsmål til ham var det tid til en pause hvor forlaget disket op med sandwich -lækkert. Der ud over var der også frugt, chokolade og masser af drikkelse, der manglede ikke noget. Det var virkeligt skønt og kaffen var god. 

                                                           (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

                                                      (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Efter en kort pause gik Robak på og begyndte at fortælle om hans nyeste roman, kom dog også ind på den forrige - den har jeg desværre ikke læst. Robak snakkede om skriveproces, handling i roman, hvordan den opstod - han havde egentlig skrevet en masse noter og før han fik set sig om, han havde skrevet en roman. Han fortalte om tilblivelse af forsiden, som var blevet helt misforstået, mange troede/tror det er et knæ og bogen handler om en løber - det er lidt sjovt, for forsiden forstiller Roskilde Fjord og to mennesker på hver side. Hold nu op hvor vi grinede.

Da Robak havde snakket færdig og vi havde stillet vores spørgsmål, blev det hele til en snak i mellem bloggere og forfattere. Enggaard havde fortalt, at han lytter til musik under sin skriveproces og han har en playliste med det lidt hårde soul. Enggaard spørger ind til Robaks musik og om han har en playliste. Robak tøver lidt og ved ikke rigtigt om han vil fortælle det, men ender med at gøre det - han har en playliste og den hedder "Blød jazz" - igen blev der grinet. I det hele taget var stemning bare i top. Men tilbage til Robaks playliste, da han havde sagt det og vi ligesom havde grint færdigt, gav det altså god mening af han lyttede til blød jazz - mit indtryk af ham er nemlig at han er en meget blød og følsom fyr.

                                                             (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Og jo jo selvfølgelig skulle vi også have fået bøger signeret - ingen undtagelse!

                                                         (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

(Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

                                                                 (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Da Robak skal signeret min fortæller han, at han er særlig glad for mig, han har nemlig læst min anmeldelse - vildt! Han havde også lagt mærke til, at jeg var citeret i en avis weekenden før, endnu mere vildt"

                                                         (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Tak til Michael og Michael og selvfølge Helle og Camilla W. fra forlaget for en dejlig eftermiddag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar